REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys „darbietis“ Vytautas Gapšys pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė prašymą nutraukti jo įgaliojimus parlamente.

Seimo narys „darbietis“ Vytautas Gapšys pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė prašymą nutraukti jo įgaliojimus parlamente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro mandato „darbietis“ nori atsisakyti nuo rugpjūčio 3-iosios.

„Dabar jie, Vyriausioji rinkimų komisija, turi sušaukti posėdį ir man pažadėjo, kad posėdį sušauks rytoj (antradienį – BNS) po pietų, tai aš tame posėdyje prašysiu, kad nuo kitos dienos to mandato ir nebeliktų“, – pirmadienį žurnalistams sakė V.Gapšys.

REKLAMA

Jis tvirtino VRK pirmininką Zenoną Vaigauską informavęs, kad atsisakys ir kandidato į Seimo narius neliečiamybės, kai ją įgis.

Z.Vaigausko teigimu, visi kandidatai į Seimo narius imunitetą įgis vienu metu, kai rugsėjo pradžioje bus paskelbtas oficialus jų sąrašas.

Dėl kandidatų neliečiamybės panaikinimo, gavusi tokį teisėsaugos prašymą, sprendžia Vyriausioji rinkimų komisija.

V.Gapšys tvirtino, jog atsisakęs parlamentaro mandato vadovaus partijos rinkimų štabui ir visą laiką skirs susitikimams su rinkėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą trauktis iš Seimo politikas paskelbė prieš savaitę Darbo partijos tarybos posėdyje. Prašymą VRK ne iškart, o po savaitės BNS jis sakė teikiantis, nes norintis atleisti padėjėjus, sutvarkyti kitus teisinius klausimus.

„Man reikia susitvarkyti elementarius dalykus, sutartis nutraukti, padėjėjus atleisti, yra visokių smulkmenų, kurioms natūralu, kad nebuvo pasiruošta“, – sakė V.Gapšys.

Teisėsauga parlamentarą įtaria paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Seimo nario mandatas V.Gapšiui suteikia teisinį imunitetą, prokurorai jau yra kreipęsi į Seimą su prašymu jį panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšys sakė mandato atsisakęs ne iš karto teisėsaugai paskelbus apie atliekamą tyrimą, nes nenorėjo sulaukti spekuliacijų, kad jo greitas pasitraukimas iš parlamento būtų tolygus slapstymuisi.

„Kiti asmenys dingo iš eterio, nebekomentuoja, nieko nebesako, niekur nebesirodo. Taip, galbūt taip yra paprasčiau, bet jeigu nori parodyti, kad neturi jokių problemų, kad gali atsakyti į klausimus, dėl to ir norėjau... Tiesa, dar buvo diskusijos partijos viduje, kad aš sulaukčiau ir rugsėjo, pabaigčiau komisiją, aš buvau to šalininkas labiau, nes tikrai galėjau dar daugiau pasakyti. Bet galutinai buvo išdiskutuota, kai pats pasakiau, kad padarysiu vienu ar kitu atveju tą sprendimą, buvo nuspręsta, kad turime dabar koncentruotis į svarbesnius klausimus, ne vien į šitą temą“, – dėstė V.Gapšys.

REKLAMA

Tuo metu Seimo komisijos dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo vadovas „tvarkietis“ Kęstas Komskis yra svarstęs, jog „darbietis“ staiga suskubo trauktis iš Seimo siekdamas, kad dalis jam nepalankios tyrimo informacijos dėl poveikio netaptų vieša.

Pasak VRK vadovo, gavus parlamentaro prašymą nutraukti įgaliojimus tolesnė procedūra paprasta – parlamentaras turės per posėdį patvirtinti, kad atsisako mandato.

V.Gapšį pakeisti pretenduojantis pavasarį „darbiečius“ palikęs Alytaus politikas Aurimas Truncė sako dar nepriėmęs sprendimo dėl darbo Seime, tą padarysiąs grįžęs iš atostogų šią savaitę. Jis yra registravęsis dalyvauti parlamento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas.

REKLAMA

„Mes planuojame rytoj, vėliausiai kitą savaitę pripažinti, kad jis yra išrinktasis Seimo narys ir jam reikės laukti rugsėjo 10-osios, kada Seimas susirinks į pirmąjį (rudens sesijos) posėdį ir tada paskelbti savo valią – ar jis duoda priesaiką kaip Seimo narys ar Seimas priima nutarimą, kad jis nenori būti Seimo nariu. Tada mes kitą asmenį iš to paties sąrašo pripažinsime esant Seimo nariu“, – tvirtino VRK pirmininkas Z.Vaigauskas.

Parlamentą paliekantis V.Gapšys lieka vadovauti Darbo partijos rinkimų štabui ir kandidatuos į Seimą šios partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje trečiu numeriu.

Anksčiau Seimo nario mandato atsisakė kitas to pačio ikiteisminio tyrimo dalyvis – liberalas Eligijus Masiulis. Jį prokurorai įtaria paėmus iš R.Kurlianskio daugiau kaip 100 tūkst. eurų kyšį.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų