REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys „darbietis“Vytautas Gapšys pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) planuoja įteikti prašymą nutraukti jo įgaliojimus.

Seimo narys „darbietis“Vytautas Gapšys pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) planuoja įteikti prašymą nutraukti jo įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą trauktis iš Seimo V.Gapšys paskelbė prieš savaitę Darbo partijos tarybos posėdyje. Prašymą ne iškart, o po savaitės BNS jis sakė teikiantis, nes norintis atleisti padėjėjus, sutvarkyti kitus teisinius klausimus. „Man reikia susitvarkyti elementarius dalykus, sutartis nutraukti, padėjėjus atleisti, yra visokių smulkmenų, kurioms natūralu, kad nebuvo pasiruošta“, – sakė V.Gapšys .

REKLAMA

Teisėsauga parlamentarą įtaria paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Seimo nario mandatas V.Gapšiui suteikia teisinį imunitetą, prokurorai jau yra kreipęsi į Seimą su prašymu jį panaikinti.

V.Gapšys sakė mandato atsisakęs ne iš karto teisėsaugai paskelbus apie atliekamą tyrimą, nes nenorėjo sulaukti spekuliacijų, kad jo greitas pasitraukimas iš parlamento būtų tolygus slapstymuisi.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Seimo komisijos dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo vadovas „tvarkietis“ Kęstas Komskis yra svarstęs, jog V.Gapšys staiga suskubo trauktis iš Seimo siekdamas, kad dalis „darbiečiui“ nepalankios tyrimo informacijos dėl poveikio netaptų vieša.

Pasak VRK vadovo Zenono Vaigausko, gavus parlamentaro prašymą nutraukti įgaliojimus tolesnė procedūra paprasta – parlamentaras turės per posėdį patvirtinti, kad atsisako mandato.

Į Seimą kandidatuojantis V.Gapšys oficialiai registruotas kandidatu vėl įgis neliečiamybę. Dėl kandidatų neliečiamybės panaikinimo, gavusi tokį teisėsaugos prašymą, sprendžia Vyriausioji rinkimų komisija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšį pakeisti pretenduojantis pavasarį „darbiečius“ palikęs Alytaus politikas Aurimas Truncė sako dar nepriėmęs sprendimo dėl darbo Seime vietoje V.Gapšio, tą padarysiąs grįžęs iš atostogų šią savaitę. Jis yra registravęsis dalyvauti parlamento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas.

Parlamentą paliekantis V.Gapšys lieka vadovauti Darbo partijos rinkimų štabui ir kandidatuos į Seimą šios partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje trečiu numeriu.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų