REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsauga pasibeldė ir į Petro Gražulio darbo vietos duris

P.Gražulis: nieko nežinau

BNS žiniomis, teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį atliko kratą parlamentaro „Tvarkos ir teisingumo“ atstovo Petro Gražulio darbo vietoje Seime.

BNS žiniomis, teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį atliko kratą parlamentaro „Tvarkos ir teisingumo“ atstovo Petro Gražulio darbo vietoje Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė BNS patvirtino, kad ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, bet nedetalizavo, ar jos vyko Seimo pastate, ar Seimo viešbutyje. Ji taip pat neįvardijo konkretaus Seimo nario.

REKLAMA

P.Gražulis: nieko nežinau

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas P.Gražulis sakė nieko nežinantis apie situaciją. Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad teisėsaugos veiksmai atlikti dėl šaldytų maisto produktų gamybos įmonės „Judex“, kurioje įmonėje dirba jo artimieji.

„Aš nieko nežinau ir nieko kalbėti nenoriu. Jūs daugiau žinote, nei aš. Nieko nežinau - dirba žmona, dirba sūnus, daug kas dirba daug metų, brolis dirbo“, - BNS sakė P.Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

57-erių P.Gražulis į Seimą, įskaitant šią kadenciją, buvo renkamas penkis kartus nuo 1996 metų. Nuo 2012 metų iki šių metų gegužės jis buvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas, bet gegužę pasitraukė iš šių pareigų, motyvuodamas žemais partijos reitingais sociologinėse apklausose.

Ministrė nustebusi

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas ją informavo tik apie atliekamų kratų faktą ir papildomos informacijos nepateikė.

„Tai netikėta, nes apie tokius dalykus iš anksto nebuvo pranešta. Tokių signalų nesu turėjusi, nežinau, ar turėjo Vyriausybė, nes Veterinarijos tarnyba pavaldi Vyriausybei“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V.Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministrės, apie kratas yra informuotas ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

59-ių J.Milius tarnybos direktoriaus pareigas eina nuo 2010 metų.

Ne pirmas tyrimas

Tai ne pirmas tyrimas, kuriame figūruoja „Tvarkos ir teisingumo“ nariai. Kitame šiemet pradėtame tyrime partijos pirmininkui Rolandui Paksui teisėsauga nori pareikšti įtarimus prekyba poveikiu, tačiau laukia, kol Europos Parlamentas panaikins jo teisinę neliečiamybę. Prokurorai įtaria, kad „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, kad šis už kyšį paveiks Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus, jog šie leistų pradėti eksploatuoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

R.Paksas ir G.Vainauskas įtarimus neigia.

Vykdant dar vieną didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kuriame įtarimai pareikšti keliolikai asmenų, teisėsauga įtarimus taip pat pareiškė ir partijai „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridiniam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų