REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama atsisako atmesti galimybę, kad Rusija stengiasi pakreipti jo įpėdinio rinkimų kampaniją respublikonų kandidato Donaldo Trumpo naudai.

JAV prezidentas Barackas Obama atsisako atmesti galimybę, kad Rusija stengiasi pakreipti jo įpėdinio rinkimų kampaniją respublikonų kandidato Donaldo Trumpo naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas įmanoma“, – B.Obama sakė duodamas interviu televizijai „NBC News“, kurį planuojama parodyti trečiadienį.

REKLAMA

Šis pareiškimas yra iki šiol atviriausias JAV vyriausybės komentaras dėl numanomo Rusijos vaidmens incidente, kai buvo pavogtas ir paviešintas didelis pluoštas Demokratų nacionalinio komiteto (DNK) elektroninių laiškų. Rusija savo ruožtu neigia esanti kaip nors su tuo susijusi.

B.Obama sakė, kad Federalinis tyrimų biuras (FTB) tęsia tyrimą dėl to nutekinimo, atskleidusio Demokratų partijos šališką palaikymą buvusiai valstybės sekretorei Hillary Clinton ir mėginimą trikdyti jos varžovo Bernie Sanderso pirminių rinkimų kampaniją.

REKLAMA
REKLAMA

Šios medžiagos paviešinimas atvedė demokratus į itin nepatogią padėtį, šią savaitę vykstant partijos suvažiavimui Filadelfijoje.

H.Clinton stovykla sako, kad jos pasamdyti kibernetinio saugumo ekspertai nurodė, kad kaltinti reikia Rusiją ir kad šios operacijos tikslas – sustiprinti D.Trumpo kampaniją.

B.Obama sakė negalintis pasakyti, kokie yra konkretūs šios duomenų vagystės ir jų nutekinimo motyvas, bet jam yra žinomi D.Trumpo komentarai apie Rusiją.

„Donaldas Trumpas ne kartą reiškė susižavėjimą Vladimiru Putinu, – sakoma B.Obamos interviu ištraukoje. – Ir manau, kad Trumpas gana palankiai nušviečiamas Rusijoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ką tikrai žinome – kad rusai braunasi į mūsų sistemas. Ne vien į vyriausybės sistemas, bet ir į privačias sistemas“, – pabrėžė prezidentas.

Kompiuterinio saugumo bendrovė „CrowdStrike“ atskleidė, kad balandį reaguodama dėl numanomo įsibrovimo į DNK sistemas nustatė „du išmoningus priešininkus“, kuriuos ji siejo su Rusijos žvalgyba.

Dienraštis „The Washington Post“ pranešė, kad programišiai pavogė duomenų, įskaitant prieš D.Trumpą nukreiptų tyrimų medžiagą.

Kremlius neigia, kad kišasi į JAV rinkimų kampaniją

Kremlius trečiadienį paneigė, kad Maskva kišasi į JAV rinkimų kampaniją, – Amerikos prezidentui Barackui Obamai atsisakius atmesti galimybę, kad Rusija gali bandyti pakreipti įvykius respublikonų kandidato Donaldo Trumpo naudai.

REKLAMA

„Prezidentas (Vladimiras) Putinas ne kartą kalbėjo apie tai, kad Rusija niekada nesikišo ir nesikiša į vidaus reikalus, juo labiau į kitų šalių rinkimų procesus“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, paneigęs, kad Rusija yra susijusi su įsilaužimu į JAV Demokratų nacionalinio komiteto (DNK) elektroninio pašto dėžutes.

„Maskvoje kruopščiai vengia bet kokių veiksmų, bet kokių žodžių, kuriuos būtų galima traktuoti kaip tiesioginį ar netiesioginį kišimąsi į rinkimų procesą“, – sakė jis.

REKLAMA

Tuo pačiu jis pažymėjo, jog Maskvoje mato, kad „Rusijos korta per rinkimų kampaniją guli svarbiausioje visų Vašingtono politikų rašomojo stalo vietoje“, ir kad politikams Vašingtone dažnai ta korta būna pagrindinė.

D.Peskovas minimo atvejo versiją su rusiškuoju pėdsaku pavadino „gąsdinimo istorijomis“.

„Bendrai, kalbant apie rusiškas gąsdinimo istorijas, tai jos primena istoriją, kai kompanija pati sau pasakoja istorijas su siaubukais ir paskui pati pradeda jų bijoti“, – sakė D.Peskovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų