REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdis prisidengdamas „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu bando sumenkinti savo partijos atstovų, patekusių teisėsaugos akiratin, problemas, sako Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

Liberalų sąjūdis prisidengdamas „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu bando sumenkinti savo partijos atstovų, patekusių teisėsaugos akiratin, problemas, sako Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, tokia liberalų elgsena buvo vienas motyvų V.Gapšiui apsisprendžiant trauktis iš Seimo.

REKLAMA

„Jis (V.Gapšys) iš tiesų mato, kad Liberalų sąjūdis stengiasi prisidengdamas V.Gapšiu išsigryninti save, Tai yra nesąžininga. Ir tai, kad patys turėdami daugybę problemų, bando suvesti į vieną asmenį. Taip kad jis nenori būti ta priedanga, o yra atviras gintis. Nes dabar visas šis procesas tampa juodųjų rinkimų technologijų dalimi“, - Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Darbo partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas parlamentaras V.Gapšys pirmadienį Darbo partijos taryboje pranešė ketinąs atsisakyti Seimo nario mandato. Politinės korupcijos tyrimą atliekantys prokurorai jį įtaria paėmus 25 tūkst. eurų iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis yra kreipęsis į Seimą prašydamas panaikinti V.Gapšio neliečiamybę, jam norima pateikti įtarimus. Seimo komisija dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo turėjo apsispręsti rugsėjo viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kada Liberalų sąjūdžio atstovai, Seimo nariai pradeda komentuoti, koks V.Gapšys blogas, o jie geri, tai darosi labai neskanu, nes jau kam kam, bet Liberalų sąjūdžiui šiuo metu tikrai reikėtų patylėti“, - kalbėjo L.Graužinienė.

Paviešins pokalbių išklotines?

Ji teigė, kad visuomenei galėtų būti paviešinti V.Gapšio pokalbių su „MG Baltic“ atstovais įrašai.

„Čia didelių valstybinių paslapčių nėra, rinkėjai gali girdėti, ką jie ten tarėsi ir ką susitarė. Labai nesinori, kad teisėsauga dalyvautų rinkimų procese. Jei iš tiesų yra rimtų korupcinių dalykų, tai turi procesas vykti visiškai kitaip, turi būti daromi procesiniai veiksmai, o ne išėjus prokurorui stengiamasi į priekį pasakyti, dar bus daug Seimo narių, kurie bus apklausti. Tai sėskit ir apklauskit“, - kalbėjo L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkė sakė norinti, kad teisėsauga „tyliai ir produktyviai“ dirbtų savo darbą.

Seimo komisijos dėl V.Gapšio neliečiamybės pirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis BNS antradienį sakė, kad prokurorai teigia turį pokalbių įrašų išklotines iš 9 ar 10 V.Gapšio ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio susitikimų, kuriuose V.Gapšys atsiskaitė, kuriuos Seimo narius paveikė dėl balsavimų ir kas dar turi būti padaryta. Taip pat, anot K.Komskio, tartasi dėl užsakomųjų akcijų prieš politinius konkurentus per koncerno valdomą žiniasklaidą.

REKLAMA

Tuo tarpu V.Gapšys teigė, jog K.Komskis komentuoja tai, ko nėra matęs. „Darbietis“ teigė, jog pokalbiai galėtų būti paviešinti.

Prokurorų teigimu, yra pagrįstų įtarimų, kad V.Gapšys „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 tūkst. eurų kyšį“. Šiame tyrime įtarimai pareikšti ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui.

V.Gapšys šiuos įtarimus neigė ir sakė nematantis pagrindo dėl jų naikinti imunitetą.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui, taip pat - „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui.

E.Masiulį prokurorai įtaria paėmus iš R.Kurlianskio 100 tūkst. eurų kyšį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų