REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra atsisakė pradėti tyrimą pagal „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovo europarlamentaro Rolando Pakso skundą, kad su juo susijusios bylos duomenys buvo nutekinti žiniasklaidai.

Generalinė prokuratūra atsisakė pradėti tyrimą pagal „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovo europarlamentaro Rolando Pakso skundą, kad su juo susijusios bylos duomenys buvo nutekinti žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra pranešė nustačiusi, kad naujienų portalo alfa.lt publikacijoje paskelbti duomenys, dėl kurių R.Paksas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, nėra slapti – jie buvo išdėstyti prokurorų kreipimesi į Europos Parlamentą (EP) dėl R.Pakso neliečiamybės panaikinimo.

REKLAMA

„Minėtas prašymas buvo rengtas pagal EP darbo tvarkos taisykles ir jame buvo atskleista tiek ikiteisminio tyrimo duomenų, kiek ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras manė esant reikalinga ir leistina šio klausimo nagrinėjimui EP. Kreipimesi nebuvo nustatyta jokių apribojimų dėl pateikiamų duomenų skelbtinumo, todėl šios informacijos paskelbimas žiniasklaidoje negali būti vertinamas kaip neteisėtas neskelbtinų ikiteisminio tyrimo duomenų paviešinimas“, – rašoma prokuratūros pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

R.Paksas į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį kreipėsi dėl prieš porą savaičių npaskelbtos publikacijos, sakydamas, jog joje „disponuojama Generalinės prokuratūros atliekamo ikiteisminio tyrimo duomenimis, manipuliuojama faktais, kurie neatitinka tikrovės, tačiau yra pateikiami kaip sudėtinė atliekamo tyrimo dalis, kaip neginčytinai nustatyti“.

Teisėsauga tiria duomenis, kad žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už beveik 10 tūkst. eurų vertės kyšį paveiktų Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) darbuotojus, kad šie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Vainausko prekybos poveikiu byla jau perduota teismui, o R.Pakso atžvilgiu byla ikiteisminio tyrimo metu buvo išskirta dėl europarlamentaro imuniteto. Prokurorai yra kreipęsi į Europos Parlamentą prašydami panaikinti R.Pakso neliečiamybę, kad jam galėtų būti pateikti įtarimai prekyba poveikiu. Europos Parlamento Teisės komitetas pradėjo svarstyti minėtą prokurorų prašymą, sprendimas turėtų būti priimtas rudenį.

Alfa.lt publikacijoje buvo pateikiama detali informacija apie 2015 metų rugpjūčio 31 dieną vykusį G.Vainausko ir R.Pakso susitikimą, per kurį dienraščio savininkas „atvirai pasiūlė, pažadėjo ir susitarė duoti 15 tūkst. eurų kyšį R.Paksui“. Pastarasis, kaip rašoma portale, tiesiogiai susitarė priimti jam G.Vainausko siūlomą kyšį, siekiant paveikti Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno padalinio valstybės tarnautojus, kad Revuonos gatvėje Prienuose būtų leista kuo greičiau pradėti eksploatuoti naują prekybos centrą „Norfa“.

REKLAMA

Po kelių dienų R.Paksas susisiekė su savo partijos nariu aplinkos viceministru Algirdu Genevičiumi, kuriam esą nurodė užtikrinti, jog VTPSI tarnautojai imtųsi veiksmų, kad minimas prekybos centras kuo greičiau būtų leistas eksploatuoti. Šis pavedimas, kaip rašė portalas, netrukus įvykdytas, o viceministras A.Genevičius paskambinęs apie tai pranešė R.Paksui.

R.Paksas ir G.Vainauskas savo kaltę neigia.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų