REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija aiškinasi žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie galimą incidentą netoli Lietuvos sienos statomoje Astravo atominėje elektrinėje, antradienį pranešė Baltarusijos ambasada Vilniuje.

Baltarusija aiškinasi žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie galimą incidentą netoli Lietuvos sienos statomoje Astravo atominėje elektrinėje, antradienį pranešė Baltarusijos ambasada Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žiniasklaidos priemonėse pateikiama informacija apie galimą incidentą Baltarusijos AE šiuo metu tikrinama, tai padarius, Baltarusija nedelsiant pateiks komentarą“, - BNS informavo Baltarusijos laikinoji reikalų patikėtinė Lietuvoje Liudmila Tatarinovič.

REKLAMA

Kai kurios žiniasklaidos priemonės trečiadienį pranešė, jog liepos 10-ąją atliekant reaktoriaus įrengimo bandymus, iš 2-4 metrų aukščio krito 330 tonų svorio agregatas, o įvykio vieta aptverta, stebima ir ypatingai saugoma.

Astravo AE statybos direkcija šios informacijos nekomentavo, pranešimus žadėjo pakomentuoti šalies Energetikos ministerija.

Lietuvos Vyriausybės atstovai BNS sakė kol kas neturintys informacijos apie galimą incidentą.

Tai jau ne pirmas pranešimas apie galimus incidentus statomoje atominėje elektrinėje.

Baltarusijos energetikos ministerija yra patvirtinusi vieną incidentą - kad balandį buvo „pažeistos prilaikančios konstrukcijos“. Minskas teigia, kad tai buvo nereikšmingas defektas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Vyriausybė kaltina Baltarusiją, kad ji neužtikrina Astravo atominės elektrinės saugumo. Minskas Lietuvos priekaištus vadina nepagrįstais.

Jėgainė statoma apie 50 kilometrų nuo Vilniaus.

„Rosatom“ neigia incidentą

Baltarusijos Astravo atominės elektrinės (AE) generalinė rangovė – Rusijos branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“ neigia žiniasklaidos pranešimus apie neseniai galbūt įvykusį dar vieną incidentą AE statybos aikštelėje.

„Internete pasklidusi informacija apie nelaimingą atsitikimą, per kurį buvo pažeistas reaktoriaus korpusas, neatitinka tikrovės. Reaktoriaus korpusas yra už reaktorius skyriaus ribų. Techninių trikdžių jį pastatyti į vietą nėra. Generalinis rangovas laukia priežiūros institucijų leidimo montavimo operacijoms“, – agentūrai „Interfax“ pareiškė „Rosatom“ įmonės „Atomstrojeksport“ atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos žiniasklaida pranešė, jog liepos 10-ąją Astravo AE atliekant reaktoriaus įrengimo bandymus, iš 2-4 metrų aukščio krito 330 tonų svorio agregatas, įvykio vieta aptverta, stebima ir ypatingai saugoma.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė , kad netoli Lietuvos statomoje atominėje elektrinėje pasikartojantys incidentai rodo, kad Lietuvos nuogąstavimai dėl jėgainės saugumo yra pagrįsti. Anot jos, Baltarusija vengia atsakyti į klausimus dėl saugumo, įsileisti stebėtojus, ir tai kelia nerimą. Todėl Lietuva kartu su tarptautine bendruomenė stengsis daryti įtaką, kad saugumo reikalavimai būtų užtikrinti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų