REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Franko iš Nigerijos (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Laba diena. Kaip sekasi? Užsukite į mūsų restoraną“, - lietuviškai ir su plačia šypsena Basanavičiaus gatvės praeivius kalbina iš Nigerijos atvykęs Franko.

14

„Laba diena. Kaip sekasi? Užsukite į mūsų restoraną“, - lietuviškai ir su plačia šypsena Basanavičiaus gatvės praeivius kalbina iš Nigerijos atvykęs Franko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras Palangoje darbuojasi jau trečią sezoną, o kitais metų laikais persikelia gyventi į Klaipėdą, tad Lietuva jam tapo tarsi antrais namais ir išvykti, bent jau artimiausiu metu, Franko neketina.

REKLAMA

Prisiminė pirmąją žiemą

„Domiuosi įvairiomis kultūromis, todėl daug keliavau po pasaulį. Aplankiau Vokietiją, Vengriją, Latviją, Lenkiją, Estiją, Suomiją, Kiprą. Būtent iš Kipro atvykau į Lietuvą. Tuomet buvo žiema. Atvykau iš saulėto ir šilto krašto į minus 20 ar daugiau. Patyriau tikrą šoką“, - prisiminė savo pirmuosius įspūdžius Franko.

Pašnekovas pridūrė, kad iki Lietuvos žinojo, kas yra minus 10-15 laipsnių šalčio, bet minus 25 nebuvo patyręs: „Iškart susirgau. Prasidėjo sloga. Pirmą žiemą reikėjo tiesiog išgyventi. Bet dabar jau didesnių problemų dėl šalčių nekyla.“

REKLAMA
REKLAMA

Franko užtikrino, kad pripratęs jis įsimylėjo visus metų laikus. 33 metų vyras atrado Lietuvoje kažką tokio ypatingo, tad net neturėjo minties išvykti. Žinoma, šia diena gyvenantis vyras negalėjo užtikrinti, kur jo gyvenimas pakryps po metų.

Sulaukė užgauliojimų

Iš minios dėl tamsaus gymio išsiskiriantis vyras džiaugėsi, kad lietuviai yra mandagūs žmonės. Bet, deja, anksčiau yra pasitaikę ir rasistinių užgauliojimų.

„Patikėkite, kai dirbu Basanavičiaus gatvėje, tai pro mane praeina tūkstančiai žmonių. Todėl yra tekę išgirsti nemalonių žodžių. Yra pavadinę ir „šokoladiniu“, bet stengdavausi nekreipti dėmesio. Tikrai mažuma žmonių taip elgiasi“, - užtikrino Franko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras plačiai nusišypso išgirdęs klausimą apie Lietuvos merginas: „Gražios lietuvaitės. Labai gražios. Daug keliavau, daug gražių merginų mačiau. Todėl pradėjau kreipti dėmesį ne tiek į išorę, kiek į žmogaus vidų. Vertinu pagal protą.“

Pašnekovas prasitaria, kad Lietuvoje buvo sutikęs tikrąją meilę. Bet skausmingi prisiminimai, tad plačiau apie tai Franko pasakoti nelinkęs.

Krepšinio dvikova

Reikia nepamiršti, kad Rio olimpinėse žaidynėse Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės grupės kovose varžysis su Nigerija. Tad, kurią rinktinę palaikys Franko?

REKLAMA

„(Iš pradžių juokiasi, bet netrukus surimtėja – aut. past.) Pasakysiu taip, abi šalys man yra brangios. Tad viena koja būsiu už Lietuvą, kita – už Nigeriją. Džiaugsiuos kiekviena šių rinktinių pergale.

Vyras užtikrino, kad šią akimirką išvykti tikrai niekur neplanuoja. Artimųjų ilgesį jis slopina bendraudamas internetu su šeimos nariais. Maža to, broliai ir seserys taip pat yra pabirę po platų pasaulį. Tad Franko nėra vienintelis sūnus paklydėlis. O kas laukia ateityje? Franko nusišypso ir žvilgsniu akivaizdžiai parodo, kad ir toliau ketina gyventi šia diena ir nesivaikyti skambių ateities planų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų