REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abiturientams sulaukus išleistuvių, politikai skuba į mokyklas jaunuoliams įteikti taip ilgai lauktų ir išsvajotų brandos atestatų. Tiesa, ši šventė ne visur praėjo sklandžiai, mat ne visiems jaunuoliams patiko valdžios atstovų dėmesys.

Abiturientams sulaukus išleistuvių, politikai skuba į mokyklas jaunuoliams įteikti taip ilgai lauktų ir išsvajotų brandos atestatų. Tiesa, ši šventė ne visur praėjo sklandžiai, mat ne visiems jaunuoliams patiko valdžios atstovų dėmesys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Druskininkų „Ryto“ gimnazijos išleistuvių metu abiturientas Adomas Semeška, gavęs mokyklos baigimo atestatą, atsisakė paspausti ranką jį jaunuoliui įteikusiam Druskininkų savivaldybės vicemerui Linui Urmanavičiui.

REKLAMA

„Pagaliau išleistuvės! Atestatus kažkodėl įteikinėjo vicemeras L. Urmanavičius, visai Lietuvai žinomas, kaip Antradienis. Atsisakiau spausti ranką asmeniui, kuris beveik kiekviename tarybos posėdyje tyčiojasi iš mano tėčio bei visos šeimos, žemina ir menkina savo politinius oponentus, net garbingą Druskininkų pedagogą išvadino balastu. Apskritai manau, kad politikai neturėtų reklamuotis mokyklose, o brandos atestatą galėjo įteikti arba gimnazijos direktorė, arba klasės auklėtoja“, – savo poelgį socialiniame tinkle „Facebook“ aiškino A. Semeška, kurio tėtis konservatorius Vilius Semeška yra Druskininkų savivaldybės tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA

Meras išvadino glušiumi

Portalo tv3.lt kalbintas A. Semeška teigė manantis, kad mokyklos neturėtų tapti politikos savireklamos pjedestalu, o ypač tokių žmonių kaip L. Urmanavičius.

„Kaip žinia, Druskininkų valdžia ištisus metus leidžia savo propagandinį leidinį, kuriame menkinamas ir neigiamai aprašoma ne tik mano tėčio veikla, tačiau ir kitų valdžios kritikų. Pats buvau viename savivaldybės tarybos posėdyje ir girdėjau tą kojų trypimą, įvairius epitetus, kuomet pasisako mano tėtis, užduoda klausimus ir t.t. Laikraščiuose ne kartą rašyta, kad vietos valdžia, tai yra meras išvadino tėtį glušiumi, menkysta, vicemeras siūlė tikrintis sveikatą ir taip toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie viso to prisideda ir neskaidri vietos valdžios veikla, valstybę sudrebinę skandalai: „Aqua“ parkas, Vijūnėlės dvaras, tvoros ir t.t. Nemanau, kad tokie politiniai veikėjai turėtų lipti ant pakylos ir sveikinti abiturientus, įteikinėti jiems brandos atestatus“, – drąsiai savo poziciją pristatė jaunuolis.

A. Semeška neslėpė, jog jo tėčio konservatoriaus V. Semeškos įsitikinimai jam yra svarbūs, tačiau jo veiksmams tėvas esą nedaro esminės įtakos.

„Mano santykiai su juo yra kaip tėvo ir vaiko. Jis visada skatino mąstyti savarankiškai ir rinktis savo gyvenimo kelią“, – teigė A. Semeška.

REKLAMA

Nepatiko „zadanijų“ politika

A. Semeška neslėpė, jog nori stoti į Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą, o jei šis planas neišdegs, tai ketina eiti savanoriu į kariuomenę.

Jaunuolis tikino, jog nuolat stebi Lietuvos politinį gyvenimą ir pats buvo prisijungęs prie Jaunųjų konservatorių lygos. A. Semeška, kalbėdamas apie dabartinę politinę situaciją, negaili kritikos ir valdančiajai koalicijai.

„Valstybė judėjo į priekį tarsi su užtrauktu rankiniu stabdžiu, 4 prarasti metai. Lietuva, mano nuomone nyksta, jauni žmonės, neturėdami galimybės savęs realizuoti, palieka šalį. „Zadanijų“ politika ir korupcija ardo valstybės pamatus“, – dėstė jaunuolis.

REKLAMA

A. Semeška vylėsi, jog, anot jo, „kriminalinė koalicija“ po Seimo rinkimų bus pasodinta ten, kur ir yra jos vieta – ant „politikų atsarginių suolo“.

Prakalbo apie auklėjimo spragas

Portalui tv3.lt susisiekus su Druskininkų savivaldybe, vicemeras L. Urmanavičius savo poziciją apie A. Semeškos elgesį nutarė atsiųsti elektroniniu laišku.

„Kiekvienas jaunas žmogus turi suformuotą pasaulėžiūrą, kurią apsprendžia ne tik jo, bet ir jo šeimos dvasinės vertybės, auklėjimas, požiūris į kitą žmogų ir į kitą nuomonę, pagarba kitiems, bet ir materialinė padėtis, statusas bendraamžių tarpe, visuomenėje“, – teigė L. Urmanavičius, paklaustas, kaip vertina jaunuolio sprendimą nepaspausti jam rankos atestatų įteikimo ceremonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat jauno žmogaus pasaulėžiūros formavimui įtakos turi ir kiti veiksniai, tokie kaip žalingi įpročiai, priklausomybė nuo alkoholio, nuo narkotinių medžiagų, gebėjimas komunikuoti su bendraamžiais ir savo vietos radimas visuomenėje.

Mano nuomone, tokius jaunų žmonių poelgius sąlygoja dėmesio stoka, susireikšminimas ir auklėjimo spragos“, – aiškino L. Urmanavičius.

Neeilinis veikėjas

Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas L. Urmanavičius buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų kaip specialusis liudytojas Druskininkų sveikatinimo centro „Aqua“ byloje.

REKLAMA

STT atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Įtariant piktnaudžiavimu pernai buvo sulaikytas šio centro vadovas Edmundas Antanaitis. Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalijamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas anksčiau teigė, kad suteikti nemokamas pramogų ir apgyvendinimo paslaugas savivaldybės įsteigtose įmonėse politikams ir kitiems asmenims yra normali praktika.

„Antradienio“ pravardę L. Urmanavičius gavo po LNK televizijos laidos KK2, kurioje jis pasiūlė klausimus norėjusiam užduoti žurnalistui ateiti antradienį.

L. Urmanavičius Lietuvos socialdemokratų partiją kartu su Ričardu Malinausku paliko šių metų balandžio mėnesį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų