REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
131
Užsieniečių registracijos centras Pabradėje  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Beveik 13 metų už grotų. Už, kaip sako pats 51 metų Ragibas Gurbanovas, netyčinę žmogžudystę. Nusikaltimas, kuris pakeitė jo gyvenimą, bet neatgrasė nuo noro įleisti šaknis Lietuvoje.

131

Beveik 13 metų už grotų. Už, kaip sako pats 51 metų Ragibas Gurbanovas, netyčinę žmogžudystę. Nusikaltimas, kuris pakeitė jo gyvenimą, bet neatgrasė nuo noro įleisti šaknis Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į Azerbaidžaną tikrai negrįšiu. Čia – mano namai, čia mano šeima ir draugai“, - teigia pusamžis vyras, kuris šiuo metu laikinai gyvena Pagėgiuose esančiame Užsieniečių registracijos centre.

REKLAMA

Vyras sutiko duoti išskirtinį interviu naujienų portalui tv3.lt. Tiesa, apie incidentą, įvykusį vos prieš pora dienų, kai Ragibas įsivėlė į konfliktą su 19-mečiu marokiečiu ir šį sužalojo peiliu, pašnekovas kalbėti nepanoro.

Tad trumpai apibendrinsime, jaunas marokietis rimtesnių sužalojimų išvengė, o dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tiek apie tai, o toliau – Ragibo gyvenimo istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasodino už nužudymą

Į Lietuvą azerbaidžanietis atvyko dar 1977 metais. Tuo metu vyras lankė Lietuvoje įsidarbinusį draugą. Bet vien tuo šis apsilankymas nesibaigė. Nors netrukus jis turėjo sugrįžti į Azerbaidžaną, vyras į Lietuvą sugrįžo dar kartą.

Mat Ragibas dar viešėdamas pirmą kartą susipažino su lietuvaite ir jie, kaip teigia pašnekovas, vienas kitą pamilo. Netrukus gimė ir šios meilės vaisius – pora susilaukė dukrytės.

Palikęs šeimą Azerbaidžane, vyras persikėlė gyventi į Lietuvą. „Mums tuomet nereikėjo dokumentų, todėl persikelti nebuvo sudėtinga. Gyvenimas Lietuvoje klostėsi sėkmingai iki to nelemto incidento 2003 metais“, - savo gyvenimo istoriją pasakojo R. Gurbanovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrą pasodino už žmogžudystę, kaip teigia jis pats, netyčinę. Teismas skyrė 12 metų ir 8 mėnesių įkalinimo bausmę. „Atsėdėjau savo, nors buvau nekaltas. Bet sėdėjau sąžiningai, nieko neprisidirbau įkalinimo įstaigoje“, - trumpai savo situaciją apibendrino tv3.lt pašnekovas.

Šeima išsiblaškė po pasaulį

Nusikaltimas ir bausmė. Ragibui ta bausme tapo faktas, kad jis daug metų negalės matyti savo mylimosios ir dukros. Paaiškėjo, kad jo žmona šiuo metu gyvena Čikagoje (JAV), o mokslus baigusi dukra blaškosi po pasaulį – gyvena Lietuvoje, bet dažnai vyksta į Angliją arba pas mamą į JAV.

REKLAMA

„Su dukra dažnai susimatome. Aplankė ji mane ir šiame centre. Noriu, kaip įmanoma greičiau sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą“, - nedaugžodžiavo R. Gurbanovas.

Gyvens tik Lietuvoje

Ragibas net nesvarsto grįžti į Azerbaidžaną: „Gyvenimą įsivaizduoju tik Lietuvoje. Čia man yra gera ir niekur kitur savęs neįsivaizduoju. Grįžti į Azerbaidžaną? O kas manęs ten lauktų? Niekas.“

Dabar, anot jo, svarbiausia sulaukti dokumentų. „Lietuva man yra mano gimtinė. Aš 1991 m. prieš tankus stovėjau kartu su kitais lietuviais. Gyvensiu Kaune, turiu ten namus, darbą, daug draugų, kurie, anot jo, net sunkiausiu gyvenimo periodu (atliekant bausmę) nenusisuko“, - pasakojo R. Gurbanovas.

O pokalbį vyras užbaigia itin emocingai: „Lietuviai man yra kaip broliai. Tarp mūsų jokių pykčių nėra pasitaikę. Visi lietuviai, su kuriais bendraudavau – draugai. Todėl ir noriu likti čia.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų