REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prokuroras Justas Laucius sako, kad politinės korupcijos byloje prokurorai turi klausimų ir kitiems Seimo nariams juos, ir „juos bus pabandyta užduoti, prašant į juos atsakyti, artimiausiu laiku“.

 Prokuroras Justas Laucius sako, kad politinės korupcijos byloje prokurorai turi klausimų ir kitiems Seimo nariams juos, ir „juos bus pabandyta užduoti, prašant į juos atsakyti, artimiausiu laiku“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Klausimų, į kuriuos galėtų atsakyti šios kadencijos Seimo nariai, Generalinė prokuratūra turi, ir manau, kad juos bus pabandyta užduoti, prašant į juos atsakyti, artimiausiu laiku“, – po Seimo komisijos, turinčios spręsti dėl „darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės, uždaro posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė J.Laucius.

REKLAMA

Klausiamas, kuriems konkrečiai ar kurių frakcijų atstovams prokurorai turi klausimų, J.Laucius atsakė: „Galbūt apsiribokime atsakymu, kad klausimų šios kadencijos Seimo nariams prokuratūra turi“.

Prokuroras taip pat teigė, kad V.Gapšys neprieštaravo jo išvardintiems faktams, kuriais grindžiami įtarimai, tik stebėjosi, kad Seimo nariui jo veiksmai atrodę įprasta praktika.

Seimo narys V.Gapšys tų faktų iš esmės nepaneigė. Giliai nustebino paaiškinimas, kad čia nieko tokio, tai įprasta Seimo bendravimo su stambaus verslo atstovais praktika, ir nei patys susitikimai, nei patys pažadai, nei kalba apie vienokį ar kitokį materialinį atlyginimą ir jo gavimas, kaip supratau iš V.Gapšio paaiškinimų, jam kelia nuostabą mūsų kaip prokuratūros jo veiksmų vertinimas“, – sakė J.Laucius.

REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšys tuo tarpu žurnalistams sakė, jog kai kuriems prokuroro teiginiams prieštarauti ir negalėjęs, nes buvo kalbama apie žinomus faktus – Pelno įstatymo pataisų priėmimą, balsavimą dėl Utenos–Vilniaus kelio projekto.

Tačiau V.Gapšys laikėsi pozicijos, kad prokuroras medžiagos, kuri įrodytų jį žadėjus verslui palankius balsavimus už atlygį, nepateikė.

Komisija išvadą dėl V.Gapšio, kurį prokurorai įtaria paėmus kyšį, turi pateikti iki rugsėjo 15 dienos. Prokurorų teigimu, yra pagrįstų įtarimų, kad V.Gapšys „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 tūkst. eurų kyšį“. Šiame tyrime įtarimai pareikšti ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšys šiuos įtarimus neigia ir sako nematantis pagrindo dėl jų naikinti imunitetą. Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

Generalinės prokuratūros kontroliuojamame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu V.Gapšys apklaustas specialiuoju liudytoju.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų