REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad Seimas dėl prezidentės vetuoto Darbo kodekso turi apsispręsti rugsėjį ir nepalaiko siūlymų rengti tam neeilinę sesiją dar rugpjūtį.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad Seimas dėl prezidentės vetuoto Darbo kodekso turi apsispręsti rugsėjį ir nepalaiko siūlymų rengti tam neeilinę sesiją dar rugpjūtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano nuomone, kad tikrai neeilinės sesijos jokios nereikia, susirinksime rugsėjo mėnesį, turime visas procedūras, kurias turime atlikti, kai prezidentė vetuoja įstatymą. Ir tada Seimas turės nuspręsti, nes yra terminai“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

REKLAMA

Pasak Seimo vadovės, jeigu parlamentarai neapsispręstų dėl veto rudenį, vargu ar tai padarytų ir naujos kadencijos Seimas.

„Jeigu dėl jo nebūtų apsispręsta, tik noriu pažymėti, kada susirenka naujos kadencijos Seimas, jis pradeda nuo švarių duomenų bazių ir tik komitetai gali išsikelti ir iš naujo registruoti teisės aktą, taigi tokiu atveju procesas prasidėtų iš naujo ir abejoju, ar naujos kadencijos valdančioji dauguma priėmimo stadijoje pabaigtų svarstyti veto“, - tikino L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Arba reiktų pabaigti šią kadenciją, arba aiškiai pasakyti, kad apsisprendžiant dėl veto lieka galioti senasis kodeksas“, - pridūrė ji.

Seimo pirmininkė teigė, kad opozicija turėtų palaikyti valdančiuosius, siekiančius atmesti prezidentės veto, mat tiek liberalai, tiek konservatoriai Seime balsavo už naująjį kodeksą.

„Aš galiu kalbėti tik faktais, prisimindama, kaip vyko Darbo kodekso priėmimas. Tai dėl Darbo kodekso tiek Liberalų sąjūdis, tiek konservatorių frakcija visada balsavo už, išskyrus keletą Seimo narių. (...) Logiška, kad jie turbūt laikysis savo pozicijos, nes turi argumentų, kodėl balsavo už“, - sakė L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija siūlo dėl kodekso spręsti kitos kadencijos Seimui, tačiau premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad tai reikštų stagnaciją.

Darbo kodeksą prezidentė vetavo sakydama, jog jis nepakankamai užtikrina darbuotojų teises ir „įteisina darbdavių dominavimą“. Šalies vadovė pasiūlė Seimui atsisakyti vadinamųjų nulio valandų darbo sutarčių, griežčiau riboti terminuotas sutartis nuolatinio pobūdžio darbui, numatyti didesnes išeitines kompensacijas.

Seimo priimtame Darbo kodekse supaprastintas darbuotojų atleidimas, sumažintos išeitinės išmokos, padidintas leistinų viršvalandžių skaičius, numatyta platesnė darbo sutarčių tipų įvairovė. Vyriausybė sako, kad darbo santykių reforma leis pritraukti investicijų ir sukurti naujų darbo vietų. Kritikai tvirtina, kad kodeksas palankus tik darbdaviams, o darbuotojų apsauga smarkiai sumažinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų