REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Praėjusią savaitę neramumų Turkijoje metu Lietuvos piliečiams buvo sunku prisiskambinti šalies ambasadoje dirbantiems konsulams, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Besiklostančiai situacijai turės būti adekvatūs ir konsuliniai veiksmai, kad būtų efektyviau atsakoma į mūsų piliečių skambučius ir klausimus. Kaip, pavyzdžiui, įvyko Turkijos perversmo metu, kada buvo sunku prisiskambinti į mūsų diplomatinę atstovybę“, - žurnalistams po susitikimo su Lietuvos ambasadoriais trečiadienį sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

„Į visą tai reikės kreipti dėmesį ir gerinti mūsų atstovybių darbą“, - pridūrė ji.

Praėjusią savaitę nepavykusio karinio perversmo metu Turkijoje buvo daugiau nei 2 tūkst. Lietuvos piliečių, tačiau daugiausiai jų poilsiavo kurortuose, kurie yra toli nuo politinių centrų, kur vyko neramumai.

Premjeras Algirdas Butkevičius susitikęs su ambasadoriais sakė, kad šiuo metu užsienio politika yra itin greitai kintanti, o pasaulis išgyvena įvairius sukrėtimus ir terorizmo grėsmę.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalime ignoruoti siautėjančio teroro ne tik Europos pašonėje, bet ir Europos šalyse. Rūpinantis savo piliečiais, Užsienio reikalų ministerijai ir diplomatinėms atstovybėms tenka pirminė pareiga laiku ir efektyviai suteikti konsulinę pagalbą. Noriu pabrėžti, kad krizės atveju turi būti atitinkamai reaguojama, jeigu reikia, operatyviai pasitelkiant daugiau resursų, užtikrinant piliečių ir pačių ambasadų darbuotojų saugumą“, – pranešime teigė ministras pirmininkas.

Nerami naktis

Užsienio reikalų ministerijos politikos direktorius Rolandas Kačinskas praėjusį šeštadienį BNS sakė, kad konsulai visą penktadienio naktį dirbo tiek Užsienio reikalų ministerijoje, tiek Lietuvos ambasadoje Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ambasados darbuotojai visą naktį dirbo, teikė pagalbą, raportavo apei įvykius Turkijoje, kur link viskas krypsta ir kartu pranešinėjo tokias žinias apie sprogimus šalia ambasados. Keletą kartų visiškai greta ambasados vyko sprogimai, nepaisant to ambasados darbuotojai dirbo toliau“, - teigė R.Kačinskas.

Neramumų metu Lietuvos ambasadorius Turkijoje Audrius Brūzga buvo Lietuvoje. Jis buvo grįžęs į Lietuvą dalyvauti šiomis dienomis vykstančiame Lietuvos ambasadorių susitikime. BNS kol kas nepavyko su juo susisiekti.

Per Turkijoje surengtą nesėkmingą perversmą žuvo mažiausiai 290 žmonių, lietuvių tarp jų nėra.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų