REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
91
Monika Šalčiūtė ir Jolanta Leonavičiūtė (nuotr. TV3)

Gyvenimas kartais būna kupinas kuriozų. Šįkart – apie žmones, kuriems tėvai išrinko vardus, net nenumanydami, kad netolimoje ateityje, toks pasirinkimas gali pasirodyti nevisiškai teisingas bei sukelti tam tikrų nepatogumų.

91

Gyvenimas kartais būna kupinas kuriozų. Šįkart – apie žmones, kuriems tėvai išrinko vardus, net nenumanydami, kad netolimoje ateityje, toks pasirinkimas gali pasirodyti nevisiškai teisingas bei sukelti tam tikrų nepatogumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet kaltinti tėvų, šiukštu, negalima. Juk dar prieš keletą metų niekas negalėjo nujausti, kad Lietuva turės savo „Moniką Šalčiūtę“ ar „Jolantą Leonavičiūtę“ ir tokie vardų bei pavardžių deriniai taps plačiai linksniuojami.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, kaip sekasi žinomų žmonių vardus ir pavardes turintiems žmonėms gyventi Lietuvoje? Privalumas tai ar trūkumas – atsakymus pateikė M. Šalčiūtė, J. Leonavičiūtė ir Algis Ramanauskas.

Pasijuto sekso bomba

Susipažinkime su Jolanta Leonavičiūte. Kita Jolanta, ne iš televizijos projektų, ar skandalingų antraščių spaudoje.

Išgirdusi tv3.lt žurnalisto klausimą apie sutapimą dėl vardo ir pavardės mergina tik nusijuokia: „Dėl vardo ir pavardės didelių kuriozų nėra pasitaikę. Prisimenu tokią paprastą istoriją. Kadangi fotografuoju ir mano draugė pasigyrė kažkokiam „Facebook‘o“ draugui, jog eis fotografuotis pas mane, tai jis pagalvojo, kad draugė lankysis pas būtent tą garsiąją Jolantą Leonavičiūtę. Jam čia kažkoks kosmosas pasirodė, bet galiausiai išsiaiškino, kad aš esu kita Jolanta.“

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė pridūrė, kad daug įdomiau buvo, kai susikūrė savo paskyrą „Facebook‘e“. „Nenorėjau paskyroje naudoti asmeninės nuotraukos, pasirinkau bendrą vaizdą. Tai dėl vardo ir pavardės sulaukdavau tiek laiškų, kad maža nepasirodė. Ypatingai vyrai norėjo draugauti. Pasijutau tarsi sekso bomba. Rašydavo nuo paprastų „labas“ iki „tu seksuali“, kviesdavo į draugus. Neatsakiau nė į vieną tokią žinutę“, - juokėsi Jolanta.

Žvelgdavo su pašaipa

Kita tv3.lt pašnekovė – interneto sensacijos Monikos Šalčiūtės „antrininkė“. Mergina šiuo metu gyvena Airijoje, tačiau taip pat sutiko papasakoti savo patirtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu emigravusi Monika atvirauja, kad dėl tokio vardo ir pavardės derinio labiau kenčia jos mama nei ji pati. „Kai tik mama kam nors pasako, kad jos dukra yra Monika Šalčiūtė, žmonės net aikteli. Ir nesuprasi ar iš gerosios, ar iš blogosios pusės. Pasitaiko, kad klausinėja, kaip čia dabar yra, jog tiek vardas, tiek pavardė sutampa? Ir ką tokiems atsakysi“, - pasakojo Monika.

Mergina išduoda, kad pasitaikė ir tokių, kurie jai prisistačius nepatikėdavo bei pagalvodavo, kad yra juokaujama. „Kai svečiuojuosi Lietuvoje, tenka net banke aiškintis, kad esu tikrai Monika Šalčiūtė. Visi reaguoja su šypsena. Kai skrendu atgal į Airiją iš Lietuvos, tai pasų kontrolės tarnyboje net keletą kartų pažiūri į mane ir į dokumentą“, - savo patirtimi dalijasi M. Šalčiūtė.

REKLAMA

Mergina pripažino, kad sulaukia ir kvietimų draugauti „Facebook‘e“, bet kai žmonės susipranta, tada tiesiog nebetrukdo.

Pavadina Greitai, bet nesišaipo

Trečiasis tv3.lt portalo pašnekovų sąraše – Algis Ramanauskas, tiesa, ne be Greitai. Nors, kaip išduoda pašnekovas, draugai dėl tokio vardo ir pavardės dažnai vadina jį Greitai.

„Iš tikrųjų nieko ypatingo papasakoti negaliu. Taip, vardas ir pavardė yra žinomi visuomenėje. Daug kas iš draugų mane pavadina tiesiog Greitai. Bet panašumų su šiuo žmogumi vargu ar turiu“, - juokėsi Algis.

Kaip žinomos pavardės pliusą Algis įvardijo tai, kad aplinkiniai labai gretai žmogų įsimena: „Antrą kartą prisistatyti dažniausiai nereikia. Kažkaip smagu, bet nesureikšminu. Tiesa, istorijų, kad mane sumaišytų su tikruoju A. Ramanausku-Greitai nepasitakė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų