REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus metams, kai Europos Sąjungoje turėtų nelikti tarptinklinio ryšio mokesčių, Lietuvos telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientai visoje Europoje gali interneto duomenis naudoti be papildomų mokesčių.

Likus metams, kai Europos Sąjungoje turėtų nelikti tarptinklinio ryšio mokesčių, Lietuvos telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientai visoje Europoje gali interneto duomenis naudoti be papildomų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuo šiandien mes pristatome naujus planus, kuriuose interneto duomenis klientai tomis pat kainomis galės naudoti visoje Europoje“, - antradienį spaudos konferencijoje sakė „Bitė Lietuvos“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys.

REKLAMA

Anot jo, taip bendrovė nori paskatinti interneto duomenų naudojimą užsienio valstybėse, nes dabar jis yra labai mažas. P.Kuisys teigė, kad Lietuvoje vartotojas per mėnesį sunaudoja vidutiniškai apie 1,7 gigabaito duomenų, kai užsienyje - tik apie 1,4 megabaito.

Pasak P.Kuisio, šis žingsnis nėra tiesiogiai susijęs su Europos Sąjungos (ES) sprendimu nuo 2017 metų panaikinti tarptinklinio ryšio (angl. roaming) mokesčius, nes kol kas nėra aiškios visos sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes norime, kad nebūtų to barjero tarp interneto duomenų naudojimo Lietuvoje ir kitose Europos šalyse“, - teigė P.Kuisys.

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ analizuoja konkurentų pasiūlymus ir svarsto, kaip elgtis toliau, BNS sakė jos atstovas spaudai Andrius Baranauskas. Pasak jo, daugiau detalių apie galimus planus įmonė neatskeidžia.

„Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų vadovo Norbertas Žioba komentuoja, kad jau vasario pradžioje klientams Baltijos šalyse ir Skandinavijoje buvo panaikinti tarptinkliniai mokesčiai, pasiūlyta skambinti, naršyti ar siųsti trumpąsias žinutes tomis pačiomis sąlygomis kaip ir Lietuvoje, o JAV – kaip ES. Pasak jo, skambučių ir mobiliųjų duomenų suvartojimas išaugo dešimtimis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkuruodami rinkoje, „Omnitel“ nusprendė netaikyti papildomų mokesčių.

„Su savo klientais elgiamės sąžiningai ir sutartinių įsipareigojimų ar papildomų mokesčių ateityje pasibaigus sutartims jiems netaikome. Už galimybes naudotis tik mobiliausiais duomenimis ES šalyse „Bitės“ klientai bus priversti pasirašyti 12 mėn. sutartį, kurią nutraukus anksčiau laiko, užsienyje sunaudoti duomenys bus apmokestinti pagal standartinį tarifą. Tokiu atveju, vos 1GB „sverianti“ pusvalandžio trukmės youtube vaizdo įrašų peržiūra Latvijoje gali virsti neplanuotais 60 eurų. Be to, žiūrint į šio operatoriaus padidintas visų planų kainas, atrodo taip, tarsi niekur nekeliaujantys „Bitės“ klientai mokės daugiau nei įsipareigoję keliauti ar apkritai naršyti internete – operatorius nepaliko nė vieno plano be mobiliųjų duomenų“, - savo nuomone dalinasi N. Žioba.

REKLAMA

Tarptinklinio ryšio mokesčių turėtų nelikti nuo 2017 metų birželio vidurio, tuomet ES vartotojai kelionių metu galės naudotis telefono skambučių, SMS bei duomenų perdavimo paslaugomis tokiomis kainomis, kokios taikomos jų nacionalinėje rinkoje.

Šiuo metu galioja pereinamas laikotarpis, kai pokalbio minutė galės būti tik 5 centais (be PVM) brangesnė nei šalies viduje, priemoka už trumpąją žinutę - 2 centais, už perduotų duomenų megabaitą – 5 centais (be PVM). Atsiliepti į skambutį papildomai kainuos 1,14 cento (be PVM) už minutę.

REKLAMA

Iki to laiko Europos Komisija dar turi peržiūrėti didmenines mobiliojo ryšio paslaugų kainas, kuriomis skirtingų valstybių operatoriai atsiskaito tarpusavyje, ir priimti sąžiningo naudojimosi taisykles, skirtas operatoriams ir vartotojams, kurios apsaugotų nuo piktnaudžiavimo šiomis paslaugomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų