REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vienos didžiausių pieno perdirbėjų šalyje „Rokiškio sūrio“ pienas išsiliejo į aplinką. Aplinkosaugininkai stebi, kaip pienas paveiks žuvų išteklius Vabalos upėje.

REKLAMA
REKLAMA

 

Aplinkos ministerija pranešė, kad Vabalninko miestelio apvažiavimo kelyje „Rokiškio sūrio“ pienovežis, vengdamas susidūrimo su miškovežiu, nuvirto ant šono, o į melioracijos griovį išsiliejo 11 tonų pieno. Maždaug 3 tonas jo pavyko išsiurbti, o likusios 8 tonos liko griovyje.

REKLAMA

Anot pranešimo, „Rokiškio sūrio“ darbuotojai nedelsiant ėmėsi priemonių sulaikyti ir surinkti užterštą vandenį, kad šis nepatektų į Vabalos upę, esančią už pustrečio kilometro. Pasak ministerijos, į vandenį patekus dideliam pieno kiekiui, pradeda dusti žuvys.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa BNS sakė, jog kol kas nėra gauta ataskaita dėl padarytos žalos aplinkai, o daugiau informacijos tikriausiai bus pateikta savaitės pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes dar neturime žalos išvados. Mes valėme upelį, ištraukdami užterštą vandenį, bet dar neturime tyrimo išvados“, - teigė D.Trumpa.

„Rokiškio sūrio“ darbuotojui gresia bauda iki 1158 eurų - pasak D.Trumpos, šią sumą padengs įmonė. Jei paaiškės, kad iš cisternos išsiliejęs pienas pateko į Vabalos upę, bus skaičiuojama žala aplinkai, teigia ministerija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų