REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Indrė Grikšelytė, Neringa Šiaudikytė, Monika Šedžiuvienė, Oksana Pikul (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Buvimas garsiu – ne vien jauki atmosfera, gėlės ir pagyros. Kasdien žinomiems žmonėms tenka atlaikyti šiurkščių komentarų, patyčių laviną. Būtent taip savaitę pradėjo neseniai pagimdžiusi „Pop Ladies“ narė Monika Šedžiuvienė. Pasidalijusi, rodos, nuostabia savo pačios fotografija ji sulaukė ne tik pagyrų, bet ir kritikos.

72

Buvimas garsiu – ne vien jauki atmosfera, gėlės ir pagyros. Kasdien žinomiems žmonėms tenka atlaikyti šiurkščių komentarų, patyčių laviną. Būtent taip savaitę pradėjo neseniai pagimdžiusi „Pop Ladies“ narė Monika Šedžiuvienė. Pasidalijusi, rodos, nuostabia savo pačios fotografija ji sulaukė ne tik pagyrų, bet ir kritikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip jūs taip tampate vienu veidu? Niekaip nesuvokiu. Turiu tokių tavo fotografijų, kur tu dar turi savo veidą ir charizmą. Tik ten buvai jaunesnė. O dabar aš neatskirčiau tavęs nuo kitų „Pop Ladies“, „Olialia“ narių ar dar kitų pupyčių.

REKLAMA

Aš be pykčio ir pavydo, iškart sakau. Kad nekaltintum turinčių kitokią nuomonę. Ir myliu save labai, ir gyvenimą, nors nesu tokia turtinga. Norėtųsi, kad išliktum savimi. Pakol turi jėgų. Tai tiek. Su meile“, – „nuoširdumo“ nešykštėjo „Facebook“ komentatorė.

Nutarėme šią žinutę pacituoti kelioms Lietuvos atlikėjoms. Visgi tokių pastabų šalies dainininkės susilaukia neretai. Viena jų – Neringa Šiaudikytė, kuri priklauso komentatorės minėtai grupei „Naujos pupytės“. Ir kreipęsi į ją nesuklydome, čia dainininkė turi aiškią nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujos pupytės“ scenoje ir stengiasi atrodyti it seserys

„Komentuoja tie, kurie nekreipia dėmesio į detales. Pavyzdžiui, mano tėtis pokyčius pastebėtų, tik jei aš persidažyčiau juodai. Kitu atveju – jam viskas yra vienoda ir taip pat. Viskas priklauso nuo to, ar žmogus smulkmeniškai analizuoja kiekvieną asmenį, jo išvaizdą, makiažą, plaukus.

Normalu, kad merginos (M. Šedžiuvienės, aut. past.) tokia pati plaukų spalva, panašus makiažas, vienodos spalvos lūpų blizgesys, dar kažkas. Mūsų grupėse ir stengiamasi atrodyti panašiai, nes būtent toks mūsų sceninis įvaizdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, jeigu kiekvieną mūsų į eilę sustatytų ne koncerto metu, žmonės atkreiptų dėmesį, kad ir kiekvienos nosys, ir akys, ir lūpos skirtingos. Sakyti, kad visos mes supanašėjome yra neatidu ir nesmulkmeniška. Visos esame absoliučiai skirtingos viskuo: ir ūgiu, ir kūno formomis, ir veido bruožais“, – atskleidžia dainininkė.

Visgi N. Šiaudikytė neslepia, kad supanašėti prieš koncertus jos stengiasi savo pačių valia ir dėl tam tikros priežasties.

„Būnant scenos žmogumi nemokėti pasidaryti makiažo – tinginystė. Kai per mėnesį koncertuoti tenka bent dvidešimt kartų, kaskart samdytis vizažistą būtų net nepraktiška, dėl šios priežasties koncertams ruošiamės pačios ir tuo pačiu derinamės viena prie kitos. Jeigu suknelės vienodos spalvos, negali viena akių dažytis mėlynais šešėliais, kita – juodais, trečia – rudais.

REKLAMA

Yra įvaizdis, kurio mes laikomės. Prie vienos sceninės aprangos vienoks, prie kitos – kitoks. Mes visada kartu tvarkomės, todėl žmonėms ir atrodo, kad suvienodėjome. Kostiumai taip pat priklauso nuo dainos, jos nuotaikos.

Visos mes naudojame tam tikras makiažo gudrybes, tiesiog viskas priklauso nuo to, kas kam tinka. Tai – gana individualus dalykas. Taip, makiažas padeda susivienodinti, juk ne veltui tai naudojama kino filmuose, teatre. Makiažo pagalba galima tapti bet kuo, nesvarbu – vyru, moterimi, kino žvaigžde ar pasakų herojumi“. – savo nuomone ir patirtimi dalijasi N. Šiaudikytė.  

REKLAMA

Grupės DAR narės džiaugiasi savo skirtumais

Vis gi Lietuvoje egzistuoja ir grupių, kurių nariai vienas nuo kito skiriasi tarsi diena nuo nakties. Į šią kategoriją patenka sparčiai populiarėjanti dviejų vaikinų ir dviejų merginų grupė „DAR“. Čia dainuojantys Vudis ir Grūdas visai nepanašūs į brolius, o Indrė ir Kristina negalėtų apsimetinėti seserimis.

tv3.lt kalbinta grupės narė Indrė Griškelytė tikra – kiekvieno jų individualumas atneša tik naudos.

„Aš ir Kristina – visiškai skirtingų charakterių, išvaizdos, tad pritraukiame skirtingus žmones. Prie Kristinos dažniau prieina barzdoti rokeriai, o prie manęs – kiek vyresni, kostiumuoti vyriškiai. Mes kiekviena turime savo gerbėjus, tai tarsi labai smagus žaidimas“, – sako atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina džiaugiasi, kad grupės vyrai nereikalauja jų prisitaikyti prie tam tikrų standartų. Šiuo klausimu tarp „DAR“ narių egzistuoja specialus susitarimas.

„Apie išvaizdą su Vudžiu ir Grūdu mudvi išvis nekalbame. Net esame susitarę, kad vieni į kitų daržus nemėtysime akmenų. Visų mūsų skoniai gana skirtingi, tad jie patys sau renkasi kostiumus, o mes tuo tarpu nusprendžiame, kaip turėtų atrodyti suknelės. Tuomet jau imame derinti tam tikras detales, kad visi liktų patenkinti.

Vienintelės pastabos, kurių esame sulaukę iš vaikinų – suknelių spalvos bei raštai. Jiems akivaizdžiai nepatinka gėlių ornamentai, o štai ryškiai raudona spalva – prie širdies.

REKLAMA

Dėl plaukų ar makiažo nesame išgirdę jokio pastebėjimo. Visai nesvarbu, kad, pavyzdžiui, mano plaukai garbanoti ir susivėlę, o Kristinos šukuosena trumpa, „aštri“. Dėl to mus ir atskiria žiūrovai. Klausia – „kur ta garbanota mergaitė“ arba „kur ta trumpaplaukė?“ Džiugu“, – patirtimi dalijasi I. Griškelytė.

Atlikėja tikra, vizualus supanašėjimas negali būti atsiejamas nuo dabartinių pasaulinių mados tendencijų.

„Šiuolaikiniame šou pasaulyje egzistuoja grožio kultas, kuris yra labai standartizuotas. Dabar ypač populiarūs šviesūs plaukai, holivudinės garbanos, stambios lūpos, ryškus žandikaulis ir t.t. Į tai, matyt, ir orientuojasi grupės, kurioms labiau sekasi pasauliui nešti grožį ir gėrį, o ne gerinti muzikos kokybę. Tuo tarpu kiti renkasi muziką, geros nuotaikos skleidimą ir nuoširdumą.

REKLAMA

Aš nemanau, kad reikia taikyti kažkokius rėmus. Kiekvienas renkasi savo „arkliuką“. Pavyzdžiui, atliekant „pop“ muziką nebūtinai reikia atrodyti standartiškai“. – sako grupės „DAR“ vokalistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų