REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl 2009 metais, Tauragės rajone, Oplankio kaime įvykdytos žmogžudystės.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl 2009 metais, Tauragės rajone, Oplankio kaime įvykdytos žmogžudystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors po bene 4 metus trukusių paieškų, byla dėl dingusio be žinios asmens buvo nutraukta, vis tik 2015 m., pagal gautus pareigūnų duomenis ji buvo atnaujinta. Tą kartą paieška turėjo aiškius rezultatus – atliekant slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus, pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad dingęs asmuo buvo nužudytas to paties kaimo 57 metų gyventojo. Pirmaisiais tyrimo metais aukos kaimynas neigė įvykdęs šį baisų nusikaltimą, tačiau po 6 metų įtariamasis prisipažino, kad lemtingąją 2009 m. birželio 6 d. jis mirtinai sumušė vyrą ir vėliau užkasė jį visai netoli aukos namų.

REKLAMA

Vykdant tyrimą paaiškėjo ir daugiau intriguojančių aplinkybių. Įtarimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei dėl nepranešimo apie šį nusikaltimą pareikšti ir aukos sugyventinei. Pastaroji 2009 m. birželio 30 d. laikraštyje „Tauragiškių balsas“ teigė: „Aš jam vožtelėjau grėbliu per nugarą ir jis išėjo, nuo to karto jo nemačiau...Iš karto jo neieškojau, maniau, kad išėjo pas tėvą. Ir anksčiau neparsirasdavo namo po kelias dienas ar savaitę“. Ilgai tiesą slėpusi moteris galiausiai prisipažino, kad matė, kaip buvo mušamas bei užkasamas jos sugyventinis. Įtarimai dėl melagingų parodymų pareikšti dar ir aukos kaimynui. Vyras 2009 m. apklausiamas policijos pareigūnų, nuslėpė reikšmingą informaciją, kuri galėjo padėti greitai išnarplioti šią bylą, ir neigė matęs vykusį konfliktą tarp įtariamojo ir aukos.

Šiuo metu vyro nužudymu įtariamas Tauragės r. gyventojas teismo sprendimo laukia už grotų. Jam už labai sunkų nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų. Aukos sugyventinei už nesunkų sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas iki 5 metų, už nepranešimą apie nusikaltimą – viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 1 metų. Vargu ar baudžiamosios atsakomybės pavyks išvengti ir dar vienam aukos kaimynui, pateikusiam melagingus parodymus. Vyrui už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų