REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Nustatytos kai kurių žuvusiųjų Nicoje tapatybės (nuotr. SCANPIX)
24
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas Manuelis Vallsas taip pat sakė žurnalistams, kad jo kabinetas nori iki spalio pratęsti nepaprastąją padėtį,paskelbtą po lapkričio 13-osios atakų Paryžiuje.

REKLAMA

Per ataką Nicoje, kai užpuolikas nukreipė sunkvežimį į žmonių minią, buvo mirtinai sužaloti mažiausiai du vaikai, o dar maždaug 50 vaikų buvo sužeisti ir yra gydomi ligoninėje, pranešta penktadienį.

Du vaikai mirė per operacijas pediatrijos ligoninėje netoli tos vietos, kur ketvirtadienį vakare buvo įvykdyta ataka, o kiti vaikai „kovoja su mirtimi“, sakė vienas ligoninės pareigūnas. Gydoma dar maždaug 50 vaikų, pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Daug tų šeimų buvo minioje, kuri susirinko stebėti liepos 14-osios – Nacionalinės dienos – fejerverko ir į per kurią traiškydamas žmones lėkė užpuoliko sunkvežimis.

Per ataką Nicoje žuvo du amerikiečiai

Du Amerikos piliečiai žuvo per ataką Nicoje, kuri iš viso pareikalavo mažiausiai 84 gyvybių, penktadienį sakė JAV valstybės departamento atstovas.

„Šiuo metu žinome ir galime patvirtinti, kad du JAV piliečiai žuvo per ataką Nicoje 2016 metų liepos 14 dieną“, – sakoma atstovo Johno Kirby pareiškime, paskelbtame JAV diplomatijos vadovui Johnui Kerry lankantis Maskvoje ir su kolega iš Rusijos derantis dėl Sirijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reiškiame savo nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir draugams“, – sakoma pareiškime.

Tarp žuvusiųjų Nicoje yra po vieną Šveicarijos, Rusijos, Ukrainos ir du Armėnijos piliečiai

Armėnijos, Ukrainos ir Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos pranešė, kad per ketvirtadienio išpuolį Nicoje žuvo du armėnai, vienas ukrainietis ir viena šveicarė.

Armėnijos pareigūnai tik informavo, kad žuvo du šios šalies piliečiai ir daugiau informacijos pateikti nenorėjo.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas sakė, kad žuvo vienas Ukrainos pilietis, tačiau ministerija neskelbia jo pavardės, saugodama žuvusiojo ir artimųjų teisę į privatumą. Dar du ukrainiečiai per išpuolį buvo sužeisti.

REKLAMA

Rusijos žiniasklaida praneša apie žuvusią teisės studentę. 

Šveicarijos pareigūnai taip pat pranešė apie vieną per išpuolį žuvusią šveicarę, tačiau atsisakė pateikti daugiau informacijos, saugodami privatumą.

Estija pranešė, kad Nicoje buvo sužeisti du jos piliečiai

Estijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad du šalies piliečiai buvo sužeisti per išpuolį Nicoje, ir ji bando susisiekti su kitais estais, kaip manoma, esančiais tame rajone.

Sužeistųjų pavadžių ministerija nenurodė.

Tuo metu Estijos valstybinės oro linijos „Nordica“ informavo, kad siūlo bilietus į Nicą liepos mėnesiui įsigijusiems keleiviams keisti savo skrydžių planus.

REKLAMA

Pasak kompanijos vadovo Jaano Tammo, keleiviai, kurie jau nuskrido į Nicą, galės sugrįžti anksčiau jų bilietuose numatytos datos, jeigu lėktuvuose bus laisvų vietų.

Skrydžius į Nicą šiam mėnesiui užsisakę keleiviai turės galimybę pakeisti savo išvykimo laiką arba iki vasaros sezono pabaigos vietoje Nicos pasirinkti nemokamą skrydį į Splito arba Rijekos miestus Kroatijoje, arba Odesą Ukrainoje, nurodė kompanija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų