REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai Theresa May trečiadienį perims Jungtinės Karalystės ministro pirmininko pareigas, ji turės paskirti naują ministrų komandą.

Kai Theresa May trečiadienį perims Jungtinės Karalystės ministro pirmininko pareigas, ji turės paskirti naują ministrų komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame kai kurių pagrindinių pretendentų į svarbius postus T.May vyriausybėje, kurioje, kaip rodo pranešimai, gali būti ir naujas postas dėl „Brexit“, sąrašą.

REKLAMA

Philipas Hammondas

Ph.Hammondas, kuris valdant Davidui Cameronui buvo užsienio reikalų ministras, gali tapti T.May finansų ministru, mano kai kurie komentatoriai.

60 metų Ph.Hammondas, kuris nuo pat pradžių rėmė T.May, yra laikomas stabiliu, net jei ir neįspūdingu patikimu žmogumi.

Nors yra laikomas euroskeptiku, jis per praėjusio mėnesio referendumą, kuris baigėsi šokiruojamu rezultatu už Britanijos išstojimą, rėmė pasilikimo ES šalininkų stovyklą.

REKLAMA
REKLAMA

George'as Osborne'as 

Finansų ministras G.Osborne'as yra itin artimas D.Cameronui ir aktyviai agitavo už tolesnę Britanijos narystę ES.

Nepaisant D.Camerono atsistatydinimo, 45 metų G.Osborne'as išlieka įtakinga figūra Konservatorių partijoje ir galėtų gauti vaidmenį T.May „Brexit“ ministrų kabinete.

Manoma, kad jis viliasi paskyrimo užsienio reikalų ministru.

Chrisas Graylingas

Ch.Graylingas buvo T.May kampanijos vadybininkas, nors rėmė „Brexit“, kuriam nepritarė būsimoji ministrė pirmininkė.

Už jo lojalumą gali būti atlyginta paaukštinimu: iš dabartinio Bendruomenių Rūmų lyderio posto į galbūt T.May vidaus reikalų ministrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

54 metų Ch.Graylingas yra dar vienas tyliai dirbantis veikėjas, kuris, kaip manoma, neprovokuos trikdančių antraščių.

Andrea Leadsom

A.Leadsom turėjo grumtis su T.May paskutiniame varžybų dėl lyderio posto rate, bet pasitraukė iš kovos kilus ginčui dėl jos komentarų, kurie rodytų, kad, jos nuomone, ji labiau tinka būti lydere, nes yra motina. T.May vaikų neturi.

53 metų „Brexit“ šalininkę A.Leadsom, kurios siekį tapti partijos lydere rėmė dešimtys parlamentarų, T.May į savo vyriausybę galėtų pakviesti pademonstruodama vienybę.

REKLAMA

Tarp kitų euroskeptiškų figūrų, kurios gali būti pakviestos, yra dabartinis teisingumo ministras Michaelas Gove'as, kuris taip pat nesėkmingai varžėsi dėl lyderio posto, ir buvęs Londono meras Borisas Johnsonas, kuris nustebino nuspręsdamas nedalyvauti varžybose.

Amber Rudd

Kaip D.Camerono energetikos ministrė A.Rudd buvo laikoma kvalifikuota ir patikima. Ji kovoje dėl lyderio posto nuo pat pradžių rėmė T.May.

A.Rudd, kuri jaunystėje padėjo ieškoti statistų 1994 metų filmui „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“ (Four Weddings And A Funeral), į parlamentą buvo išrinkta 2010 metais, po finansų srityje padarytos karjeros.

52 metų A.Rudd galėtų tapti viena svarbiausių moterų ministrų kabinete, kuriam tik antrą kartą per visą šalies istoriją – po Margaret Thatcher – vadovaus moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų