REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vartojimo prekės ir paslaugos Baltijos valstybėse per metus pabrango tik Lietuvoje.

Vartojimo prekės ir paslaugos Baltijos valstybėse per metus pabrango tik Lietuvoje.

REKLAMA

Nacionalinių statistikos žinybų duomenimis, Lietuvos vartotojų kainų indeksas praėjusį mėnesį, palyginti su praėjusių metų birželiu, pakilo 0,7 proc., tuo tarpu Latvijos ir Estijos - nukrito atitinkamai 0,5 proc. ir 0,4 procento.

REKLAMA
REKLAMA

Mėnesio infliacija birželį Lietuvoje buvo 0,1 proc., Latvijoje - nulinė, Estijoje - 0,3 procento.

REKLAMA

Statistikos departamentas pranešė, kad Lietuvoje metinė infliacija (birželį, palyginti su 2015 metų birželio mėnesiu) siekė 0,7 proc., o vidutinė metinė infliacija buvo 0,1 procento.

Statistikų teigimu, birželio mėnesio kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo padidėjusios degalų ir tepalų (2,1 proc.), keleivių vežimo oro transportu paslaugų (21,3 proc.), atostogų išvykų (11,3 proc.) kainos ir sumažėjusios daržovių ir avalynės (atitinkamai 12,1 proc. ir 4,7 proc.) kainos.

REKLAMA
REKLAMA

Vartojimo prekių kainos per mėnesį sumažėjo 0,2 proc., paslaugų kainos - išaugo 1,2 procento. Valstybės ir savivaldybių institucijų reguliuojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos per mėnesį sumenko 0,4 proc., rinkos kainos - ūgtelėjo 0,2 procento.

Metinei infliacijai didžiausią įtaką turėjo 7,5 proc. išaugusios viešojo maitinimo restoranuose, kavinėse ir panašiose įstaigose paslaugų, 6,2 proc. - tabako gaminių, 2,5 proc. - drabužių, 7,4 proc. - asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų, 5,9 proc. - alaus kainos ir sumažėjusios degalų bei tepalų (15,6 proc.), telefono bei telefakso paslaugų (4,7 proc.), vaisių (4,8 proc.), šilumos energijos (4,8 proc.) kainos.

Vartojimo prekių kainos per metus sumažėjo 0,5 proc., o paslaugų kainos išaugo 4,3 procento. Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos kainos per metus smuktelėjo 0,1 proc., tačiau rinkos kainos padidėjo 0,8 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų