REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) paraginta Lietuvos kariuomenė pakartotinai vertina pasiūlymus įsigyti kariškus kastuvėlius.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) paraginta Lietuvos kariuomenė pakartotinai vertina pasiūlymus įsigyti kariškus kastuvėlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu minimas konkursas nenutrauktas ir sutartis su kastuvėlių tiekėju dar nepasirašyta. Taip pat visų tiekėjų pateikti pasiūlymai su pavyzdžiais pakartotinai vertinami Lietuvos kariuomenės Pirkimo komisijos pagal Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktas rekomendacijas“, - rašoma kariuomenės BNS pateiktame atsakyme.

REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnyba šią savaitę paskelbė, kad kariškus kastuvėlius pirkusi Lietuvos kariuomenė nepagrįstai atmetė kitų tiekėjų pasiūlymus ir pasirinko brangiausią pirkinį.

Kariuomenė informavo, kad yra paskelbusi tarptautinį ir atvirą konkursą įsigyti iki 45 tūkst. kastuvėlių per trejus metus.

„Tiek kastuvėliai, tiek tiekėjai turi atitikti specialiuosius reikalavimus. Pirkimo proceso metu iš tiekėjų yra gaunami pasiūlymai su pavyzdžiais, su kuriais atliekami įvairūs bandymai, tikrinama, ar atitinka iš anksto nustatytas technines specifikacijas. Tokiu būdu siekiama pasirinkti kokybiškiausią tiekėjų pasiūlytą prekės variantą“, - teigia kariškiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvertinus visus pasiūlymus, nugalėtojas gali būti paskelbtas po mėnesio. Sutartis būtų pasirašoma trejiems metams už fiksuotą kainą pasirašomą sutarties dieną“, - rašoma kariuomenės atsakyme.

Viešųjų pirkimų tarnyba pranešė, kad kariuomenė, atmetusi kitų dviejų tiekėjų pasiūlymus dėl techninės specifikacijos neatitikusių prekių, laimėtoju paskelbė didžiausią - 1,522 mln. eurų - kainą pasiūliusią bendrovę „Nota bene“.

Kariškų kastuvėlių įsigijimui buvo numatyta 1,342 mln. eurų. VPT nuomone, kariuomenės viešojo pirkimo komisija, prašydama kariuomenės vado priimti teigiamą sprendimą dėl kainos priimtinumo, „nurodė tikrovės neatitinkančią informaciją, tai yra sumą padidino nepagrįstai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VPT išvadoje konstatuojama, jog poreikis didinti šiam pirkimui suplanuotas lėšas nulemtas neobjektyvių priežasčių.

„Nota bene“ nuo 2006-ųjų yra laimėjusi virš penkiasdešimties skirtingos apimties Lietuvos kariuomenės skelbtų viešųjų pirkimų už bendrą beveik 30 mln. eurų vertę. Bendrovė yra viena iš dešimties didžiausių Lietuvos kariuomenės tiekėjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų