REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

18-metis lietuvis Arminas Jasikonis įrodė visiems skeptikams, kad kryptingas darbas duoda savo ir vakar pasirašė sutartį su viena iš stipriausių pasaulyje gamykline “Team Suzuki World MXGP” motokroso komanda, kurioje pakeis traumą gavusį Beną Townley.

18-metis lietuvis Arminas Jasikonis įrodė visiems skeptikams, kad kryptingas darbas duoda savo ir vakar pasirašė sutartį su viena iš stipriausių pasaulyje gamykline “Team Suzuki World MXGP” motokroso komanda, kurioje pakeis traumą gavusį Beną Townley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol dar nei vienas lietuvis nebuvo gavęs tokio pripažinimo, o per pastarąjį dešimtmetį tuo galėjo pasigirti tik 2 mūsų kaimynai – estas Tanelis Leokas bei jaunasis Latvijos talentas Pauls Jonass, dabar važiuojantis už gamyklinę “Red Bull KTM Factory Racing” komandą. Į komandą Arminą pasikvietė komandos vadovas ir daugkartinis pasaulio motokroso čempionas Stefanas Evertsas, kuris prieš tai vadovavo jau minėtai “Red Bull KTM Factory Racing” komandai ir ten prisiviliojo latvį P.Jonass.

REKLAMA

Iš Anykščių kilęs Arminas jau anksčiau yra įrodęs, kad gali važiuoti aukščiausiame lygyje, kai būdamas vos 13 metų pirmavo Europos motokroso čempionate ir tik dėl traumos praleidus paskutinius 2 etapus liko 3-ias ir pasipuošė bronzos medaliu. Čempionatą tuo metu laimėjo Pauls Jonass. Lietuvoje Arminas sau lygių jau neturi ir yra daugkartinis Lietuvos motokroso čempionas.

Stefanas Evertsas lietuvį pastebėjo Vokietijoje vykstančiame prestižiniame ADAC MX Masters čempionate, kur Arminas važiuoja jau antrus metus ir yra vienas čempionato lyderių. Prieš keletą metų į Belgiją kartu su juo persikėlė visa Jasikonių šeima ir jie kartu padeda jaunuoliui siekti savo tikslo – kovoti su stipriausiais Pasaulyje motokroso sportininkais. Kaip teigė Arminas, galimybė atstovauti “Team Suzuki World MXGP” komandai jam yra lyg svajonės išsipildymas:

REKLAMA
REKLAMA

“Vakar turėjau pirmąją treniruotę ir vis dar negaliu tuo patikėti. Jaučiuosi lyg sapne – dirbu su geriausias pasaulio specialistais, važiuoju geriausiu pasaulyje motociklu, šalia tokie žmonės kaip Kevinas Strijbosas, Stefanas Evertsas ir t.t. Nepaprastai smagu būti čia. Džiugina ir tai, kad ant Suzuki motociklo jaučiuosi gerai, nereikėjo daug laiko, kad priprasčiau prie RM-Z450. Motociklas valdosi puikiai ir likau tikrai sužavėtas pirmąja treniruote. Tokiu galingu motociklu dar neteko važiuoti. Mano tikslas – suvažiuoti artimiausius Pasaulio čempionato etapus kuo geriau, surinkti kuo daugiau taškų ir patekti tarp top-13 sportininkų.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandos vadovas Stefanas Evertsas liko patenkintas Armino pasirodymu ir džiaugėsi jo atėjimu į komandą: “Aš esu laimingas turėdamas galimybe suteikti jaunam sportininkui šansą konkuruoti aukščiausiame lygyje ir noriu pamatyti, ką Arminas sugebės parodyti trasoje.”

Tuo tarpu Armino treneris, mechanikas, psichologas ir tėtis Rolandas džiaugėsi pasiektu rezultatu ir sakė, kad dabar viskas yra Armino rankose:

“Mums tai yra kaip svajonės išsipildymas. Ilgai dirbome, kad tai pasiektume ir, kai sulaukėme skambučio iš Stefano, tai tikrai buvo džiaugsminga akimirka. Komandos vadovas norėjo būtent Armino, nors atrankoje buvo gal dar 10 sportininikų. Tai jau kažką reiškia! Dabar Arminas turi savo šansą ir reikia tikėtis, kad pavyks parodyti tai, ką mes sugebam. Svarbiausia, kad nebūtų traumų.”

Armino Jasikonio debiutą “Team Suzuki World MXGP” galėsime pamatyti jau liepos 24 d. Locket trasoje, Čekijoje vyksiančiame 13-ame Pasaulio motokroso čempionato etape.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų