REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atkabintas Rokas Giedraitis į neviltį nepuola. Jis nuo pirmadienio pradės intensyvias individualias treniruotes.

Iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atkabintas Rokas Giedraitis į neviltį nepuola. Jis nuo pirmadienio pradės intensyvias individualias treniruotes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

23 metų 198 cm ūgio žaidėjas tiki, jog kitą sezoną atstovaus Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai, o ateityje prasibraus į pagrindinę nacionalinės komandos sudėtį. R. Giedraitis, kuris ir pernai prieš Europos čempionatą nepateko į rinktinės 12-tuką, davė interviu portalui tv3.lt.

REKLAMA

- Kaip jauteisi tą dieną, kai sužinojai, jog teks palikti rinktinę?

- Buvo truputį liūdna, bet dabar viskas gerai. Manau, kad dar turėsiu šansų patekti į rinktinę. Juk esu jaunas. Labai stengsiuosi, kad įgyvendinčiau šį tikslą. Svarbiausia neprarasti tikėjimo. Rinktinės treneris Jonas Kazlauskas sakė, kad manimi tiki ir linkėjo daugiau investuoti į save.

- Kaip manai, kodėl nacionalinės komandos treneriai taip greitai atsisakė tavo paslaugų?

- Sunku pasakyti, reikia jų klausti. Nelengvas man buvo sezonas – teko iš „Lietuvos ryto“ grįžti į Šiaulius. Dabar reikia dirbti ir tiek.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip vertini savo pasirodymą per kontrolinius mačus su Naujosios Zelandijos ir Tuniso krepšininkais?

- Tegul kiti vertina. Vien patekimas tarp Lietuvos rinktinės kandidatų yra mano įvertinimas.

- Kada pradėsi treniruotis?

- Nuo pirmadienio. Dirbsiu su savo asmeniniu fizinio rengimo treneriu. Eisiu treniruotis ir su kamuoliu į salę.

- Ar sutinki, kad tau labiausiai reikia tobulinti gynybą?

- Kažkodėl visi įsikando tą gynybą. Aš ir vienas prieš vieną galiu apsiginti, ir komandinėje gynyboje nepasiklystu. Daugiausia dėmesio dabar skirsiu tam, kad greičiau bėgčiau, aukščiau pašokčiau. Taip pat sieksiu priaugti raumenų, bet proto ribose – tik tiek, kad neprarasčiau staigumo ir greičio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Praėjusį sezoną pradėjai „Lietuvos ryte“, bet šio klubo trenerio Tomo Pačėso iniciatyva buvai grąžintas į „Šiaulius“. Ar nuo rudens vėl žaisi sostinės ekipoje?

- Manau, kad grįšiu į „Lietuvos rytą“. Man tą sakė klubo direktorius Martynas Purlys. Tiesa, pastaruoju metu niekas iš Vilniaus komandos vadovų man neskambino. Aš turiu dar dvejų metų sutartį su „Lietuvos rytu“. Manau, nė vienas krepšininkas, pažaidęs aukštesnio lygio komandoje, nenori grįžti į tą klubą, kuriame rungtyniavo prieš tai. Man vėl grįžti į Šiauliius psichologiškai buvo nelengva, bet labai greitai, per keletą dienų, apsipratau.

REKLAMA

- T. Pačėsas pareiškė, kad nėra 100 proc. garantijų, jog kitą sezoną Vilniaus ekipoje žais visi krepšininkai, kurie turi sutartis.

- Jei netiksiu „Lietuvos rytui“, rasiu, kur žaisti. Turiu agentą, jis surastų man klubą. Tačiau dabar mano mintyse – tik „Lietuvos rytas“. Rengiuosi rungtyniauti šioje komandoje.

- Kaip vertini Europos taurės turnyro burtus? „Lietuvos rytas“ pateko į tą pačią grupę kartu su „Chimki“, Bilbao, Kantu, ALBA, Belgrado „Partizan“ ekipomis.

- Teko labai pajėgūs varžovai, tačiau tikiu, kad galima patekti į kitą etapą. Neabejoju, kad sužaisime geriau nei praėjusį sezoną. Tada daug dirbome ir su treneriu Marcelo Nicola, bet kažkas mums nesiklijavo. Net nežinau, kodėl taip įvyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų