REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Europos futbolo čempionato finalą yra pajėgios patekti visos pusfinalyje žaisiančios rinktinės. Taip mano žemyno pirmenybių kovas komentuojantis Nerijus Kesminas.

Į Europos futbolo čempionato finalą yra pajėgios patekti visos pusfinalyje žaisiančios rinktinės. Taip mano žemyno pirmenybių kovas komentuojantis Nerijus Kesminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien pusfinalyje jėgas išbandys Portugalijos ir Velso komandos, o rytoj šeimininkai prancūzai galynėsis su pasaulio čempionais vokiečiais. N. Kesminas portalui tv3.lr išdėstė ekipų galimybes pusfinalyje ir prognozavo, kas prasibraus į finalą.

REKLAMA

Portugalija – Velsas

Būsiu originalus: duodu 55 proc., kad pergalę švęs Velsas. Šiai rinktinei labai stigs dėl dviejų geltonų kortelių nerungtyniausiančio Londono „Arsenal“ klubo saugo Aarono Ramsey. Ant jo pečių laikosi beveik visas komandos žaidimas, jis maitina kamuoliais puolimo lyderį Garethą Bale'ą. Valų pasirodymas labai priklausys nuo to, kaip sužais kitas pajėgus saugas Joe Allenas. Velso futbolininkams gali pristigti patirties, juk jie tik pirmą kartą dalyvauja Europos čemponato finalo turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu kalbėtume apie kiekvieną žaidėją atskirai, pranašumą turi portugalai. Tačiau išskirtinis valų bruožas yra kovingumas. Jo dėka Velsas gali palaužti Portugaliją, kuri šiame čempionate niekuo ypatingu neišsiskiria. Juk portugalai dar nelaimėjo nė veno mačo per pagrindinį laiką.

Kol kas nespindi Portugalijos ekipos žvaigždė Cristiano Ronaldo, bet jis bet kada gali iššauti. Nesutikčiau, kad šis žaidėjas prastai pasirengęs fiziškai. Tiesiog Ronaldo neturi tokio aukšto lygio partnerių kaip Madrido „Real“ komandoje. Portugalijos rinktinėje, išskyrus Ronaldo, nėra tokio kalibro žaidėjų kaip Bale'as, Luka Modričius, Toni Kroosas. Taigi čia Ronaldo neturi tokios paramos kaip klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palyginti su „Real“ komanda, Portugalijos rinktinė yra vidutinė ekipa. Ronaldo atrodo blankokai ir dėl to, kad jis rinktinėje žaidžia sau neįprastoje vidurio puolėjo pozicijoje, o „Real“ klube jis rungtyniauja savo mėgstamame kairajame krašte. Portugalų gretose gerą įspūdį man palieka 18-metis techniškas saugas Renato Sanchesas.

Prancūzija – Vokietija

Be galo sunku prognozuoti, kas žengs į finalą. Komandų šansai iš esmės lygūs. Minimalią persvarą, 51 proc., skirčiau Vokietijos rinktinei. Vokiečiai žino, kaip laimėti. Manau, kad nugalėtoją lems mažos detalės. Bus įdomu stebėti puikių trenerių Joachimo Lowo ir Didier Deschampso akistatą. Smalsu, kuris kurį pergudraus. Jie sugeba itin pedantiškai sustyguoti žaidimą. Jei nė vienas iš strategų nepergudraus oponento, dvikovos baigtį gali lemti ir sportinė sėkmė.

REKLAMA

Spėju, kad Prancūzijos futbolininkus, kurie žais savo žiūrovų akivaizdoje, slėgs didesnė įtampa. Kita vertus, vokiečiai turės rimtų nuostolių. Rytoj aikštėje nepasirodys antrą geltoną kortelę per mačą su italais gavęs gynėjas Matsas Hummelsas. Čempionatas jau baigėsi traumą patyrusiam puolėjui Mario Gomezui. Nežinia, ar po traumų atsigaus ir galės žaisti saugai Sami Khedira ir Bastianas Schweinsteigeris.

Ketvirtfinalyje vokiečiai tik baudinių serijoje įveikė Italiją, o prancūzai 5:2 sutriuškino islandus, bet tai nereiškia, kad šeimininkų žaidimas smarkiai patobulėjo, o vokiečių negerėja. Tiesiog Islandijos futbolininkai, praleidę greitą įvartį, buvo priversti atsisakyti savo plano žaisti nuo gynybos. Islandams reikėjo rizikuoti, žaisti atviresnį futbolą, o tai jiems buvo labai neparanku.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų