REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Asta Valentaitė (nuotr. facebook.com)

Tradicijas puoselėjanti TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kviečia kartu švęsti Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio kampeliuose rytoj, liepos 6 d., kviečiami vėl susiburti drauge ir kartu sugiedoti „Tautišką giesmę“.

10

Tradicijas puoselėjanti TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kviečia kartu švęsti Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio kampeliuose rytoj, liepos 6 d., kviečiami vėl susiburti drauge ir kartu sugiedoti „Tautišką giesmę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies Himnas tradiciškai skambės iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės. Sostinės gyventojai ir jos svečiai kviečiami 20.30 val. susiburti šioje aikštėje, iš kurios vyks tiesioginė TV3 televizijos Himno giedojimo transliacija. Prieš buriantis giedoti kartu, TV3 eteryje laukia speciali tiesioginė transliacija, o lygiai 21.00 val. suskambės „Tautiška giesmė“.

REKLAMA

Sveikinimo žodį Vilkijoje tars Prezidentas Valdas Adamkus

Teletiltu bus susijungta su dar keturiais miestais – Kaunu, Klaipėda, Druskininkais ir Vilkija. Laikinojoje sostinėje tiesioginiame eteryje dirbs „TV Pagalbos“ gelbėtojas, reporteris Arnas Švilpauskas. Druskininkuose – jo kolegė Rūta Lazauskienė, o iš Klaipėdos sveikinsis Sandra Žutautienė. Teletiltu žodį tars Vilkijoje viešintis Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.

REKLAMA
REKLAMA

I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė dėl Himno giedojimo parskrenda į Lietuvą

Ypatingą renginį scenoje ves netikėtas duetas – Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir Naglis Šulija. Naujagimę dukrytę auginanti, Prancūzijoje, Kanuose viešinti Indrė specialiai dėl „Tautiškos giesmės“ giedojimo renginio sugrįžta į Lietuvą. „Tautiškos giesmės“ giedojimas liepos 6-ąją – viena mėgstamiausių tradicijų. Ar su draugais Nidoje, ar su šeima gamtoje tą dieną giedame, net ir už 3000 kilometrų nuo namų būtume giedoję. Tad ir kelioms dienoms grįžti į Lietuvą nėra sunku dėl tokios šaunios tradicijos“, – prieš lipdama į lėktuvą sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesioginiame eteryje – 5 miestų žvaigždės

Tiesioginiame TV3 eteryje skambės kūriniai, kuriuos atliks Gerda Stiklickienė ir Stano, iš kitų miestų dainuos Aleksandras Ivanauskas-Fara su choru, Justinas Lapatinskas, Anatolijus Oleinikas. Sveikinimo žodžius penkiuose miestuose sakys Andrius Žiurauskas, Vitalijus Cololo, Eglė Jackaitė, Ramūnas Vyšniauskas, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė bei TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

„Tautiška giesmė“ subūrė įžymybes socialiniuose tinkluose

Belaukiant ypatingos šventės, giedoti „Tautišką giesmę“ socialiniuose tinkluose kvietė žinomi žmonės. TV3 Žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva dalinosi prisiminimais savo paskyroje „Facebook“: „Dar rodos vakar štai taip stovėjom su Marijumi Mikutavičiumi ant scenos Klaipėdoje ir pirmąsyk su visa Lietuva bei viso pasaulio lietuviais giedojom „Tautišką giesmę“. (...) 7 metai prabėgo! (...) Daug kas pasikeitė, tik tradicija liepos 6-ąją visiems kartu – kad ir kur būtume – giedoti Lietuvos Himną išliko! Įaugo tiesiog į kraują.“

REKLAMA

Giedoti kartu su TV3 televizija socialiniuose tinkluose kvietė ir Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė, Justinas Jankevičius, Indrė Stonkuvienė, Monika Šalčiūtė, Sandra Žutautienė, Gerda Stiklickienė, Johnatanas, Norbertas Daunoravičius, Vaidotas Gincevičius. Žinomi žmonės nuotraukose įsiamžino su specialiai jiems sukurtais rankų darbo aksesuarais, skirtais liepos 6-ajai: vyrai – peteliškėmis, o moterys – šilkinėmis apyrankėmis.

Liepos 6-ajai – ypatingi tautinių motyvų aksesuarai

TV3 pasiūlymas ekrano žvaigždes papuošti elegantiškais aksesuarais tapo maloniu iššūkiu Vilniuje esančių peteliškių namų „Dom Bow Ties“ įkūrėjai Mildai Paukštei: „Specialiai šiai progai sukūrėme lininį audinį su vyčiais ir trispalviu margumynu. Iš jo pasiuvome dvipuses surišamas vyriškas peteliškes. Jos puikiai derės tiek prie klasikinio, tiek prie vasariško lininio kostiumo, ar net marškinių ir džinsų – kartu suteiks iškilmingumo, kurio yra verta lietuvius visame pasaulyje suvienijanti liepos 6-oji, kai vienu balsu giedame „Tautišką giesmę.“

REKLAMA

M. Paukštės kurtos apyrankės pasiūtos iš prabangaus gamtos motyvais išmarginto šilko, papuoštos pasidabruotu žiedu su trispalvio stiklo lašeliais. „Šią apyrankę tiesiog pamilau. Esu dėkinga TV3 už įkvėpimą, pažėrusį naujų minčių kūrybai“, – džiaugiasi pirmosios ir vienintelės Lietuvoje peteliškių parduotuvės „Dom Bow Ties“ įkūrėja.

Himno giedojimo žemėlapis nuolat pildomas

Tiesioginę transliacijią galite stebėti per TV3 televiziją bei naujienų ir pramogų portale www.tv3.lt Tęsiant gražią tradiciją šiais metais vėl kuriamas ir unikalus lietuvių Himno giedojimo žemėlapis. Tapkite jo dalimi! Portale www.tv3.lt/himnas esančiame specialiame žemėlapyje pažymėkite, kur ketinate giedoti „Tautišką giesmę“ šiemet, kad visi kartu visam pasauliui vėl parodytume savo vienybę! Iki šiandien jau yra užregistruota beveik pusė tūkstančio giedojimo vietų Lietuvoje ir pasaulyje. Liepos 6 d. 21.00 val. Lietuvos himnas bus giedamas tiesiogiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 pradėta tradicija šiemet skaičiuoja jau aštuntus metus ir per šį laiką tapo tautine: liepos 6-ąją Himną giedantys žmonės jau turi įprastas šventės vietas ir kompanijas, o „Tautiška giesmė” su draugais, artimaisiais ar tiesiog bendraminčiais giedama visur – gatvėse, namuose ir net atokiausiuose pasaulio kampeliuose.

„Tautiškos giesmės“ giedojimas – nuo 20.30 val. tiesiogiai per TV3 ir tv3.lt!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų