REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
78
„Anties“ atsisveikinimo koncertas  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, liepos 5 dieną Trakų pilyje koncertą surengė grupė „Antis“.

78

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, liepos 5 dieną Trakų pilyje koncertą surengė grupė „Antis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia pasirodome ne šiaip sau. Turime svajonę. Trakų pilis buvo atstatyta iš griuvėsių. Mes norime atstatyti aukštutinę Vilniaus pilį", – viltingais žodžiais koncertą pradėjo Algirdas Kaušpėdas.

REKLAMA

Grupei atlikus keletą gerai žinomų dainų į sceną buvo pakviesta Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji jaunystės dievaičiams negailėjo liaupsių.

„Tikrai neįsiprašiau, tikrai nenorėjau. Nepatikėsite, kad nemėgstu viešų kalbų, nemėgstu viešumos. Bet svarbiausia, kad „Ančiai" 30-imt. Jie visuomet kaišiojo špilkes skatino perversmą. Mūsų karta svarstydavo, kiek metų jie atsilaikys kalbėdami tai, apie ką mes tuokart tik pagalvodavom.

REKLAMA
REKLAMA

Nenoriu labai liūdėti, bet kažkaip biškį išeina. Antis visus 30 metų skraidė virš mūsų trispalvės Lietuvos. Tad geriausia dovana nuo prezidentės – trispalvė", – grupę maloniais žodžiais ir lauktuvėmis apdovanojo ant scenos pasirodžiusi prezidentė.

Tuo tarpu už šiltą kalbą A. Kaušpedas prezidentei nutarė padovanoti apkabinimą. Pasiteiravęs, ar gali apkabinti, grupės lyderis sulaukė teigiamo atsakymo.

„Jis ne viską pasakė, mes jau buvome apsikabinę prieš koncertą. Ir aš įdėsiu tą nuotrauką į Facebook", - atskleidė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Netrukus į sceną išlėkė dar vienas svečias. Kaip A. Kaušpėdas įvardijo, Lietuvos ateitis, Donatas Montvydas. Trankiai sutiktas atlikėjas čia pristatė rokerišką „Anties" repertuaro kūrinį. Deja tobulai jį atlikti jam pavyko tik iš antro karto. „Suprantate, "Antis" visuomet buvo iššūkis", – teisinosi dainininkas.

Taip pat į išskirtinį pasirodymą D. Montvydas įtraukė legendinės grupės kūrinį "Debesys" bei "Eurovizijos" hitą „I've Been Waiting For This Night".

Melomanai dar labiau nuščiuvo scenoje išvydę operos scenos grandą Virgilijų Noreiką. Savo pasirodymu jis sukėlė didžiules ovacijas ir ypač pradžiugino Trakų pilies balkone koncertą stebėjusią prezidentę. Ši su kompanija visą laiką lingavo.

REKLAMA

Garsūs atlikėjai ir šalies vadovė ant scenos lipo ne šiaip sau. Savo kalboje prezidentė atskleidė liūdną žinią. Tai – paskutinis „Anties" koncertas. Dar prieš keletą savaičių legendinės grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas pranešė, jog šis šou – paskutinis.

Tąkart muzikantai buvo tikri – iš muzikos industrijos traukiasi visiems laikams. Grupės, kurią sudarė šeši nariai – Vaclovas Augustinas, Arūnas Blūšius, Linas Būda, Algirdas Kaušpėdas, Gintautas Rakauskas, Gediminas Simniškis – lyderis A. Kaušpėdas net skyrė gerbėjams atsisveikinimo laišką.

REKLAMA

„Norime padėkoti visiems „Anties“ gerbėjams už ištikimybę, pasitikėjimą, nuolatinį dėmesį ir meilę. Kartu mes praleidome ne vieną nuostabų vakarą ir ne vieną audringą naktį! Nuo tolimų ir baugių 1984-jų iki šios dienos – visada stengiamės dalintis savo idėjomis, aistromis, muzikavimo džiaugsmu ir tikėjimu ateitimi. Mums teko didelė garbė 1987-1989 metais „Roko maršuose“ kelti Lietuvą Laisvės sąjūdžiui.

„Antis“ atsisveikina su scena ir tai ne marketinginis pokštas – „Antis“ daugiau nebegrįš. Kita vertus, kol dar nevėlu, būtų negražu nepakviesti visų grupės bičiulių liepos 5 dieną Trakų pilyje pasiklausyti „Anties“ atsisveikinimo koncerto, į kurį sudėsime tai, ką galime geriausio“, – skelbė Algirdas Kaušpėdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matyt, paskutiniu koncertu grupė tikisi patekti į istoriją. „Tai bus pagrindinis šių metų „Anties“ koncertinis pasirodymas, kurio metu grupė investuos į netradicinius sceninius sprendimus“, – prieš pat koncertą žadėjo šou organizatoriai.

Šis pažadas žiūrovams buvo išpildytas – renginio stebėtojai turėjo kuo pasigrožėti. Čia panaudoti netradiciniai prožektoriai, kurie buvo sukurti specialiai kiekvienam pasirodymui. O šou vainikavo įspūdingas fejerverkų šou.

Koncerto metu „Antis“ gerbėjams pristatė atnaujintą muzikinės programos variantą, tačiau nepamiršo ir populiariausių savo kūrinių. Čia taip pat įtraukė ir kelis, kaip patys sako, visą amžinybę negrotus kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų