REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
„Karkle Live Music Beach 2016“ (nuotr. Organizatorių)

Šiomis dienomis didžiuosiuose šalies miestuose suintensyvėjo pasiruošimas artėjančiam vasaros muzikos ir menų festivaliui ant Baltijos jūros kranto „Karkle Live Music Beach-2016“.

18

Šiomis dienomis didžiuosiuose šalies miestuose suintensyvėjo pasiruošimas artėjančiam vasaros muzikos ir menų festivaliui ant Baltijos jūros kranto „Karkle Live Music Beach-2016“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventės hedlainerių sąraše šiemet – kultinis reperis, prodiuseris, didžėjus ir dainininkas iš JAV „Redfoo“, britų elektroninės muzikos žvaigždės „Naughty Boy“, „Sigma“, „Hot Chip“, legendiniai amerikiečiai „Big Mountain“ ir daugelis kitų.

REKLAMA

Festivalio organizatoriai būsimiems jo dalyviams šiemet pirmą kartą pasiūlė unikalią galimybę iš anksto pasirūpinti savo išskirtiniu festivaliniu įvaizdžiu.

Šiandien, liepos 5-ąją, - Vilniuje, rytoj, liepos 6-ąją, - Kaune ir ketvirtadienį, liepos 7 d., – Klaipėdoje, festivalio partnerių kavinėse vyksta kūrybinės dirbtuvės, kurių metu besiruošiantieji į Karklę su profesionalių dizainerių pagalba gali susikurti savo individualią festivalio atributiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Keturios dienos ir trys naktys pajūryje, bendraminčių kompanijoje, taškantis geriausios festivalinės muzikos bei vasaros pramogų bangose, – tai toks laikas ir erdvė, kai galima atitrūkti nuo kasdienybės ne tik mintimis, bet ir savo išvaizda bei aprangos kodu.

Todėl pakvietėme festivalio fanus į kūrybines dirbtuves, kur jie gali tiek „pasiturbinti“ savo turimus drabužius, tiek susikurti sau ar visai kompanijai originalius festivalinius marškinėlius, kepurėles ar kitas aprangos dalis“, – sako „Karkle Live Music Beach-2016“ organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioms kūrybinėms dirbtuvėms, kurios minėtomis dienomis vyksta nuo 12 iki 19 val., vadovauja talentinga drabužių dizainerė Inga Šviesaitė.

Be festivalinių drabužių modeliavimo, „workshop‘ų“ metu skelbiamos laimės valandos, kuriomis bilietai į Karklės festivalį parduodami su ženkliomis nuolaidomis, o taip pat rengiama loterija, kurios pagrindinis prizas – 2 bilietai į festivalį.

Išskirtinis dėmesys madai

Pasak „Karkle Live Music Beach-2016“ rengėjų, toks didelis išankstinis dėmesys madai ir stiliui šiemet skiriamas neatsitikintai. Mat į šių metų festivalio programą pirmą kartą įtrauktas didelis madų šou „Karklė’16 Fashionistai“, kuris rengiamas bendradarbiaujant su Lietuvos mados padangėje jau įsitvirtinusio tarptautinio mados festivalio „IKRA MADA“ komanda.

REKLAMA

Šiame madų šou planuojama pristatyti penkiolika kolekcijų, kurias kuria dizaineriai iš įvairių Europos šalių.

Anot „IKRA MADA“ prodiuserės Jurgos Sutkutės, pristatymas apims tiek mados avangardą bei konceptualias kolekcijas, tiek ir kolekcijas, skirtas vasarai, paplūdimiui bei festivaliui. Todėl dalį patikusių dizainerių kūrinių bus galima čia pat ir įsigyti.

„Kolekcijų pristatymas vyks tradicinėje Karklės festivalio „Electronic club“ palapinėje. Ruošiame išskirtinius vizualinius, apšvietimo sprendimus, garso takelius, kad šis renginys taptų vienas įsimintiniausių šių metų muzikos ir menų fiestoje“, - sako organizatoriai.

REKLAMA

Beje, mados tema šiemet ypač siejasi ir su vienu iš pagrindinių festivalio hedlainerių – JAV pramogų kultūros simboliu ir šokių bei popmuzikos ikona „Redfoo“, kuris ne tik garsėja itin originaliu įvaizdžiu, bet ir turi savo drabužių liniją „Party Rock clothing“. Šiuose drabužiuose, kaip ir visoje „Redfoo“ veikloje bei muzikinėje kūryboje, atsikartoja būtent „Party Rock“ - „Pašėlusio vakarėlio“ – motyvas. Žinia, duetas LMFAO, kurio narys buvo „Redfoo“, yra išleidęs albumus „Party Rock“ ir „Sorry for Party Rocking“. Į pastarąjį pateko garsiausi dueto hitai "Party Rock Anthem" bei "Sexy and I Know It". Šiemet kovą išleistas debiutinis „Redfoo“ solinis albumas tęsia temą ir yra pavadintas "Party Rock Mansion".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muziką lydės originalūs renginiai

Be grandiozinio madų šou, šių metų Karklės festivalyje planuojama ir daugiau dar neregėtų renginių.

Pirmą kartą rengiamas vyrų ir moterų fitneso čempionatas „Fitness model Baltic-2016”, kurio metu dėl titulų susirungs gausybė išpuoselėto kūno savininkų. Taip pat festivalyje debiutuos kompiuterinių žaidimų kambarys „GAME ON“, kuriame bus galima išmėginti naujausius virtualios realybės žaidimus. Tradiciškai vyks Karklės fanų krosas, kaip ir kasmet, „Karklė live music beach“ pasiūlys didelę pasaulio virtuvių gamą, daugybę menų bei išskirtinių pramogų pajūryje.

REKLAMA

„Karkle Live Music Beach-2016“ vyks ilgąjį Žolinių savaitgalį, rugpjūčio 12-15 dienomis. Iš viso per keturias dienas suplanuota daugiau nei 70 įvairaus žanro muzikinių pasirodymų, o atlikėjų geografija apima ne tik Europą, bet ir Ameriką bei Australiją.

Be anksčiau paminėtų „Redfoo“, „Naughty Boy“, „Sigma“, „Hot Chip“, „Big Mountain“, festivalio atlikėjų sąraše yra ir originalusis britas „Beardyman“, australas „Dub Fx“, britų elektroninės muzikos duetas „Monarchy“, islandų kolektyvas „Vök”, meksikietis „Rebolledo“, gruzinai „Green Room“, latviai „Carnival Youth“ ir kt.

REKLAMA

Lietuvos atlikėjų frontui šiemet Karkėje atstovaus „Leon Somov & Jazzu“, Andrius Mamontovas, „BIX“, „Naktinės personos, „No DJ‘s“, Vidas Bareikis, „Žalvarinis“ ir daugelis kitų.

Be to, šiemet rengiami specialūs pasirodymai, kuriais bus atiduota duoklė garsiausių pasaulio muzikos grupių kūrybai. Grupė „Katedra“ atliks programą „Metallica tribute“, klaipėdiečių kompanija „Royce“ gros „Depeche Mode“, skambės ir „Coldplay“ bei „Kings of Leon“ muzika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų