REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbdavių atstovas atsargiai komentuoja Seimo priimtą Darbo kodeksą ir neatsako, ar norėtų, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė jį pasirašytų.

Darbdavių atstovas atsargiai komentuoja Seimo priimtą Darbo kodeksą ir neatsako, ar norėtų, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė jį pasirašytų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Verslo bendruomenė norėtų, kad vis tik atsirastų naujas lankstus Darbo kodeksas, tačiau kiek jis dar bus koreguotinas, šiandienai mes tikrai negalime šito pasakyti", - po susitikimo su prezidente sakė vienas Darbdavių konfederacijos vadovų, darbdavių interesams atstovaujantis Vytautas Zimnickas.

REKLAMA

Darbdavių atstovas kalbėdamas užsiminė, kad išklausiusi visus socialinius partnerius prezidentė teiks savo Darbo kodekso variantą, tačiau perklaustas, ar pokalbyje iš D.Grybauskaitės sulaukė atsakymo, ar kodeksas bus vetuojamas, tikino, kad apie tai nebuvo kalbama.

"Mes ta tema šiandien nešnekėjome, tiesiog buvo pasikeista nuomonėmis", - tikino V.Zimnickas.

Jis neatsakė ir ar darbdavius tenkintų, jei prezidentė pasirašytų dabartinę Darbo kodekso versiją be papildomų korekcijų.

REKLAMA
REKLAMA

"Kai pasirašys, tada komentuosime", - tikino jis.

Jis tikino, kad darbdavius tenkina kuriamas fondas, į kurį įmonės mokės 0,5 proc. "Sodros" įmokų. Anot jo, tokiu atveju bus apsaugotas ir darbuotojas, ir darbdavys.

"Manau, kad šito fondo atsiradimas yra saugiklis tiek darbdaviui, tiek darbuotojui. Mūsų skaičiavimais, mūsų požiūriu, tikrai turėtų sumažėti bankrotų tikimybė, nes vienaip ar kitaip atleidęs kažkiek darbuotojų, tu gali bandyti tęsti veiklą, tai yra tau neišsileidžia apyvartinės lėšos, gali kalbėtis su partneriais, o jei tau reikia atleisti daug žmonių (nesant fondo - BNS), tu pasmerki save bankrotui", - tikino V.Zimnickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie vadinamąsias tuščias sutartis, darbdavių atstovas teigė, kad jos yra tiesiog papildoma alternatyva ir tai nereiškia, kad verslas jas taikys.

"Įvairovė tai nėra būtinybė jas taikyti. Esminis dalykas, kad yra galimybė. Daug kur yra, pats darbuotojas ateina ir sako, aš noriu padaryti šitą projektą ir išeiti. Kokią sutartį taikyti jam? Ilgalaikę, trumpalaikę ar projektinę sutartį? Tai kaip vienas iš variantų", - sakė darbdavių atstovas.

D.Grybauskaitė ketvirtadienį taip pat susitinka ir su profesinių sąjungų atstovais aptarti Darbo kodekso.

REKLAMA

Seimas praėjusį antradienį po pusmečio svarstymų priėmė naująjį Darbo kodeksą. Jei jam pritars prezidentė Dalia Grybauskaitė, jis įsigalios nuo 2017 metų pradžios.

Darbo kodekse supaprastintas darbuotojųatleidimas, sumažintos išeitinės išmokos, padidintas leistinų viršvalandžių skaičius, sutrumpintos atostogos, numatyta platesnė darbo sutarčių tipų įvairovė. Vyriausybė sako, kad darbosantykių reforma leis pritraukti investicijų ir sukurti naujų darbo vietų. Kritikai tvirtina, kad kodeksas palankus tik darbdaviams, o darbuotojų apsauga smarkiai sumažinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų