REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vakar turėjęs įvykti Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos posėdis buvo nukeltas, nes Vilniaus meras Remigijus Šimašius jo nesušaukė įstatymų numatyta tvarka, o apie tai, jog posėdis nukeliamas Tarybos nariams pranešta tik jo išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

“Nors praėjo jau daugiau nei metai, kai miestui ir miesto Tarybai vadovauja R. Šimašius, Tarybos posėdžių taip ir nesugebėjo išmokti organizuoti ir tinkamai vesti. Jau ne pirmas posėdis baigiamas neapsvarsčius visų klausimų, nes valdančioji dauguma nesugeba užtikrinti balsų kvorumo.

REKLAMA

Ir nors posėdžių laikas paankstintas, vis tiek visų klausimų iki vakaro nespėjame apsvarstyti, ir jie dažnai nukeliami vis kitam posėdžiui”, - sakė opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje vadovas Žilvinas Šilgalis.

Praėjusią savaitę turėjęs vykti Tarybos Kolegijos posėdis taip pat neįvyko, nes į jį nesusirinko nariai. Taip pat šlubuoja ir Komitetų veikla, kai atsakingi darbuotojai nesiteikia ateiti į posėdį ir pristatyti klausimus. Pastarąjį kartą į Energetikos ir aplinkos apsaugos komiteto posėdį neatvyko Savivaldybės įmonės “Grinda” vadovai, todėl klausimas liko nesvarstytas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ž. Šilgalio, akivaizdu, kad su darbu nesusitvarko nei pats meras, nei Tarybos sekretorius Simonas Girdzijauskas.

“Meras turėtų prisiimti politinę atsakomybę ir rimtai pagalvoti, ar nereikėtų naujo Tarybos sekretoriaus, kuris pajėgtų suvaldyti visus procesus organizuojant Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos posėdžius bei sklandų Tarybos sekretoriato darbą, kuriame vietoje savo klaidų pripažinimo dabar pradėta ieškoti kaltų tarp sekretoriato darbuotojų. Toks mero ir Tarybos sekretoriaus, kuris tiesiogiai atsakingas už posėdžių organizavimą ir sklandų Tarybos darbą, elgesys yra labai negarbingas”, - sakė Ž. Šilgalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų