REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prienų taryba ketvirtadienį nutarė atleisti lopšelio - darželio „Saulutė“ direktorę Vilaną Petrušienę, ši tarnybinė nuobauda moteriai skirta už tai, kad birželio pradžioje darbe ji pasirodė neblaivi.

Prienų taryba ketvirtadienį nutarė atleisti lopšelio - darželio „Saulutė“ direktorę Vilaną Petrušienę, ši tarnybinė nuobauda moteriai skirta už tai, kad birželio pradžioje darbe ji pasirodė neblaivi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimas priimtas ir direktorė nuo liepos 1 dienos bus atleista. Naujo vadovo priėmimo procedūra vyks teisės aktų numatyta tvarka“, - BNS sakė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė.

REKLAMA

V.Petrušienė neblaivi darbe buvo birželio 2 dieną ir savivaldybė tai įvertino kaip šiurkštų darbo pareigų pažeidimą. R.Zablackienė sakė, kad darželio direktorė į alkoholio matuoklį pripūtė daugiau kaip 1,3 promilės alkoholio. Tai lengvas girtumo laipsnis. Ją policijos pareigūnai tikrino gavę pranešimą numeriu 112.

Pasak savivaldybės atstovės, miesto valdžia nesvarstė skirti švelnesnės nuobaudos.

„Jau yra tokia praktika, už girto buvimą darbe yra jau atleistas vienos mūsų seniūnijos seniūnas, ir tokia jau yra dabartinių savivaldybės vadovų pozicija, kad kada žmogus stipriai neblaivus būna darbo vietoje, kokių nors labai didelių nuolaidų būti negali, juolab, kad turime informacijos, jog tai nėra vienintelis, pirmas ar atsitiktinis kartas, tokie dalykai netoleruojami“, – aiškino R.Zablackienė.

REKLAMA
REKLAMA

V.Petrušienė savo ruožtu mano, kad buvo atleista nepelnytai, bet savivaldybės sprendimo skųsti neketina.

„Ką čia skųsi... Tiesiog aš jau supratau, kad reikalinga mano vieta, ir tai labai sėkmingai padaryta“, - BNS sakė moteris.

Anot jos, alkoholį ji vartojo tikrinimo išvakarėse, tačiau tikrai negėrė darbo vietoje, tad pranešimas policijai buvo melagingas.

„Faktas, kad tas skambutis į 112 buvo melagingas, darbo vietoje aš visą laiką palaikiau drausmę ir visą laiką raginau darbuotojus laikytis darbo tvarkos taisyklių, netoleravau tokių dalykų ir niekada darbe to nebuvo. Mes net švenčių darbe nešvęsdavome - nei Mokytojų dienos, nei Kalėdų. Po darbo nueidavome į kavinę, jeigu kas pareikšdavo norą. Ir netiesa buvo pasakyta, kad nuo ryto iki pietų aš užsirakinus, tą dieną aš tris kartus buvau Ąžuolo progimnazijoje, vedžiau dukrą, būsimą pirmokę, į paruošiamąsias pamokėles, tą gali paliudyti progimnazijos darbuotojai, ten ir pietavau“, - aiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Petrušienė taip pat pasakojo, kad alkoholį kraujyje galėjo lemti ir vartoti vaistai.

„Iš vakaro, kaip ir pasiaiškinime parašiau, turėjau namuose svečių. Plius turėjau didelę galvos traumą balandžio mėnesį ir nuolat, visą gegužę, turėdama nedarbingumą, vartojau raminamuosius vaistus, gal tai turėjo įtakos, kad susikaupė kažkiek alkoholio kraujyje, kadangi juose yra etilo alkoholio“, - svartė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų