REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su kitu olimpiečiu irkluotoju Mindaugu Griškoniu dvi dukras auginanti 35 metų bėgikė Diana Lobačevskė džiaugiasi, kad po antrojo gimdymo praėjus vos 9 mėnesiams Osakos maratoną ji įveikė ketvirta ir įvykdė olimpinį normatyvą.

Kartu su kitu olimpiečiu irkluotoju Mindaugu Griškoniu dvi dukras auginanti 35 metų bėgikė Diana Lobačevskė džiaugiasi, kad po antrojo gimdymo praėjus vos 9 mėnesiams Osakos maratoną ji įveikė ketvirta ir įvykdė olimpinį normatyvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatas nenuspėjamas

„Man tai buvo didelis laimėjimas. Atrodo vau, na aš galu. Aš dviejų vaikų mama ir štai prašau ir vėl aš galiu stoti į trasą ir kovoti“, - liejo emocijas D. Lobačevskė. Londono olimpinėse žaidynėse maratonininkė 42 km 195 m distanciją įveikė 28-a ir Brazilijoje vyksiančiose žaidynėse norėtų pakilti aukščiau.

REKLAMA

„Aišku, kurią vietą užimsi ar kokį rezultatą pasieksi, na čia nenuspėjama. Kartais būni pasiruošęs varžyboms labai gerai, bet ateina varžybų metas ir kažkaip pasirodo, kad tai ne tavo diena. Ne tą suvalgei galbūt. Na visko gali atsitikti. Dėl to kažką kalbėti tokio rango varžybas labai sudėtinga“, - apie savo sunkiai prognozuojamą sportą kalbėjo lengvaatletė.

Intensyviau ir greičiau

Ji prisipažino, kad šįmet, olimpiniais metais, pasirengimas tapo itin intensyvus: „Treniruotės daug greitesnės, stengiuosi iš savęs išspausti viską, ką galiu. Netgi darydama treniruotę pastebėjau, kad jeigu neišsikraunu, tai reiškia treniruotė nėra atlikta. Taip jaučiuosi psichologiškai stipresnė, labiau pasitikinti savimi, kad galiu daugiau nuveikti treniruotėse.“

REKLAMA
REKLAMA

O treniruojasi D. Lobačevskė dukart per dieną – ryte ir vakare. Visas septynias dienas per savaitę bėganti olimpietė susuka apie 200 – 230 kilometrų. Tai maždaug toks atstumas kaip nuo Kauno iki Klaipėdos.

Kartais nėra jėgų kalbėti

Viena bėda – per pasirengimo olimpiadai įkarštį beveik nelieka laiko namiškiams. „Šeimai trūkumas to dėmesio ir kadangi pas mane dvi dukrytės, tai man reikia iš tikrųjų labai plėšytis ir stengtis daugiau dėmesio skirti joms. Ko galbūt jos negauna iš manęs. Treniruotės intensyvios, norisi dieną ilsėtis ir kartais net jėgų nėra kalbėti po treniruotės“, - apgailestavo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laisvalaikis, vakarėliai, susitikimai su draugais tiek D. Lobačevskei, tiek jos širdies draugui M. Griškoniui yra pamiršti malonumai. Maratonininkė žadėjo, kad atsigriebti bus galima jau tik po olimpiados.

D. Lobačevskė neturi kažkokių prietarų ar ritualų prieš svarbius startus, tačiau vieną daiktą ji visuomet vežasi su savimi, kad ir kur vyktų. „2012 metais mano močiutė mirė ir ji man prieš tai padovanojo tokį medinį rožančių. Tai ne ritualas, bet visą laiką jį kartu vežiojuosi“, - pasakojo bėgikė.

Įdomu, kad į sportą D. Lobačevskė atėjo neįprastai vėlai – būdama 14 metų. „Tarpmokyklinėse varžybose bėgančią 600 metrų mane pastebėjo treneris. Pamatė kažką manyje ir nuo to pradėjau sportuoti“, - sakė ji.

Rio de Žaneiro olimpiada vyks rugpjūčio 5–21 dienomis. Oficialus Rio 2016 olimpinių žaidynių transliuotojas „Viasat“ rodys visas žaidynes nuo pradžios iki pabaigos per „Viasat Sport Baltic“ ir 6 papildomus olimpinius kanalus, o olimpinį krepšinio turnyrą bus galima stebėti per TV3 ir tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų