REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol bažnyčių aikštės pilnos klegančių vestuvininkų, o socialiniai tinklai lūžta nuo šampano taurių su jaunavedžiais fone, nejučiomis imame prie to priprasti.

Kol bažnyčių aikštės pilnos klegančių vestuvininkų, o socialiniai tinklai lūžta nuo šampano taurių su jaunavedžiais fone, nejučiomis imame prie to priprasti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, nesvarbu, kelintos mums tai vestuvės: penktos gyvenime, o gal jau penktos šiemet, nesvarbu ir koks jų biudžetas – penkis kart didesnis ar penkis kart mažesnis nei įprasta: šventę gali sukurti ne tik patys jaunieji, bet ir brangūs jų svečiai. Tai — daugelyje kultūrų populiari „staigmena jaunavedžiams“.

REKLAMA

Dažniausiai ją organizuoja pulkas ar liudininkai, tačiau prisidėti ar inicijuoti gali bet kas. Renginių vedėjas Haroldas Urbonavičius pasakoja, kaip dar originaliai galima nustebinti jaunuosius.

Įprasti būdai – įsiklausykite į jaunųjų norus

Daugelyje tradicinių vestuvių jaunieji tarsi nebyliai tikisi, kad liudininkai atliks vieną iš slaptą geidžiamų vestuvių elementų: išėjus iš bažnyčios paleis balandžius, užsakys dangaus žibintus, „retro“ automobilį, muzikinį kūrinį ar organizuos smagų „kankinimą“ piršliui.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju, svarbu išgirsti, ko būtent jaunieji tikisi ar bent jau kam neprieštarauja, ir, ar tai nesikirs su jų iki minutės tikslumo suplanuota dienotvarke. Jei nenorite klausti tiesiai, paprašykite duoti vedėjo ar planuotojos kontaktus, su kurių pagalba viską ir suderinsite.

Prisiminimų retrospektyva

Viena populiariausių staigmenų — jaunųjų pažinties retrospektyva, kurios metu ištraukiamos seniai užmirštos nuotraukos, datos, pasisakymai.

Originalu, tačiau kiek pavojinga: pirmųjų žinučių internete ar telefone citatos, pavyzdžiui: „Nepatikėsi, vakar jis parvežė mane namo, nes baisiai nutrynė batas... O tada ir iki laiptinės nunešė!“. Jei jaučiate, kad jaunieji nesupyks, dėl tokio informacijos „nutekinimo“ – pirmyn, tai patys karščiausi prisiminimai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikinimo filmai ar daina

Sveikinimo filmas – ne vienkartinė dovana, o relikvija visam gyvenimui. Nufilmuokite jaunųjų draugus (net ir tuos, kurie nėra vestuvėse,) nufilmuokite atsitiktinius praeivius, močiutę, kniauksintį katiną, buvusius mokytojus – visi jie turės ką palinkėti iš pačių skirtingiausių požiūrio taškų, o jūs nubrauksite ne vieną ašarą!

Sveikinimo daina nebūtinai turi būti užsakyta ir atliekama profesionaliai. Daug mieliau, kai ją ar trumpą jos aranžuotę sudainuoja patys svečiai. Štai per vienas vestuves liudininkai sukūrė pasaką apie jaunuosius.

REKLAMA

Jaunoji (Monika) draugų tarpe buvo vadinama Mo. Ir štai: liudinininkų pasakos gale įsijungia Billy Idol daina „Rebel Yell“, pagal kurią skaitantysis ima dainuoti: „Saulius pasipiršo Mo, Mo, Mo“. Likę draugai prisijungia: „Mo pasakė Sauliui: taip taip taip!“ Kas žino šios dainos priedainį, puikiai supras, kaip žaviai ir taikliai viskas nuskambėjo.

Slapti linkėjimai

Palikite žinutę pačioje netikėčiausioje vietoje! Galbūt tai balionais su linkėjimais nukarstytas medis jų fotosesijos vietoje, galbūt grafiti (pavyzdžiui, „L+V=KML”) prie sienos, kurioje jie parkuos mašiną (žinoma, viską suderinus), galbūt tai kažkieno išbėgiota širdelė trasą žyminčioje bėgimo programėlėje?

REKLAMA

Jei turite pamerges, galite suorganizuoti, kad visos vienu metu parodysite po žodį, taip sudarydamos gyvąjį sakinį, pavyzdžiui: „Jaunoji pati gražiausia“!

Žvaigždė su jaunųjų vardais

Danguje vis dar galite „nusipirkti“ žvaigždę ir duoti jai vardą (pavyzdžiui jaunųjų Jonaičių), o jei žvaigždė kels kiek per daug rūpesčių – pasodinkite medį, sužieduokite paukštį, užkaskite jauniesiems lobį ir įteikite jo koordinates. Tokios dovanos turi išliekamąją vertę, kuri liudija poros meilę kas kartą pakėlus galvą į dangų ar apkabinus tvirtėjantį medį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų