REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Generalinis prokuroras kreipėsi į parlamentą dėl Seimo nario „darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimo. 

 Generalinis prokuroras kreipėsi į parlamentą dėl Seimo nario „darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė prokuratūra, Evaldas Pašilis prašo leisti patraukti V.Gapšį baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galimai įvykdytų politinės korupcijos požymių turinčių sunkių nusikaltimų valstybės tarnybai ir valdymo tvarkai.

REKLAMA

Generalinės prokuratūros kontroliuojamame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu V.Gapšys yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Jo neliečiamybę prokurorai siekia panaikinti, nes imunitetas neleidžia patraukti Seimo nario baudžiamojon atsakomybėn.

„V.Gapšys buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, kuris gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką, tačiau šių apklausų metu paaiškinimų nedavė, – nurodo prokuratūra. – Įvertinus nurodytas Konstitucijos, Seimo statuto ir Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas ir nustatytas faktines aplinkybes, konstatuotina, kad tolesnis baudžiamasis procesas (ikiteisminis tyrimas) Seimo nario V.Gapšio atžvilgiu negalimas negavus Seimo sutikimo patraukti šį asmenį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.“

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų sausio pabaigos Vilniuje koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per susitikimus su V.Gapšiu už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t. y. už įtaką frakcijos Seime nariams ir asmenišką balsavimą Seime, tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 tūkst. eurų kyšį.

Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis: prokuroras gali klysti

„Darbiečių“ lyderis Valentinas Mazuronis sako partijos kolegos Vytauto Gapšio likimo Seimo nariu klausimą kelsiąs tik tuo atveju, jeigu prokurorų įtarimai dėl kyšininkavimo jam pasirodys pagrįsti.

„Prokuroras ne Dievas, jis irgi gali klysti. Aš norėčiau žinoti ne tik apie prokuroro kreipimąsi, bet norėčiau taip pat žinoti, kuo tas kreipimasis remiasi“, – BNS pirmadienį sakė V.Mazuronis.

--------

„Darbietis“ neigia prokuratūros įtarimus.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų