REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
93
Lietuvos krepšinio rinktinė renkasi į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį pradeda pasirengimą Rio de Žaneiro olimpiadai. 14 val. numatyti bendri pietūs, tačiau prie stalo nacionalinės ekipos strategas Jonas Kazlauskas matys toli gražu ne visus 20 pakviestų kandidatų.

93

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį pradeda pasirengimą Rio de Žaneiro olimpiadai. 14 val. numatyti bendri pietūs, tačiau prie stalo nacionalinės ekipos strategas Jonas Kazlauskas matys toli gražu ne visus 20 pakviestų kandidatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pietų vyks pirmasis rinktinės susirinkimas, po jo – laikas žiniasklaidai. Po spaudos konferencijos krepšininkai vyks į pirmąją fizinio rengimo treniruotę Palangos stadione. Nors tokiose stovyklose pirmieji viešbučio registratūros prieigas mina naujokai, tačiau juos aplenkė Robertas Javtokas. Rinktinės senbuvis ir Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas su šeima atvyko išvakarėse.

REKLAMA

Pirmieji pirmadienį priešpiet susirinko rinktinės personalas su gydytojais ir jau nacionalinės ekipos talismanu tapęs Juozas Petkevičius arba Juozukas. Iš trenerių pirmasis atvyko Gintaras Krapikas. Iš krepšininkų pirmasis atvyko Adas Juškevičius. Visų nuostabai gynėjas išlipo iš rinktinei skirto autobuso, kuris atvyko tiesiai iš Kauno.

"Nuotaikos darbinės. Jaučiuosi gerai pailsėjęs. Reikės pora dienų, kol visi įsivažiuos, susibendraus. Visada rinktinėje smagu, nes visi lietuviai, draugai, visada gera nuotaika", - kalbėjo A. Juškevičius. Kartu su Edgaru Ulanovu vienu automobiliu atvyko Marius Grigonis ir Vaidas Kariniauskas. Netrukus pasirodė Rusijoje sezoną praleidęs Artūras Milaknis. Vienas automobiliu atvyko ir Klaipėdos "Neptūne" pastarąjį sezoną žibėjęs Mindaugas Girdžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nei rinktinės kandidatai prieš tai Deividas Gailius atvyko su savo žmona Jolita.

Komandos draugo Vilniaus "Lietuvos ryte" pavyzdžiu pasekė ir Antanas Kavaliauskas, atvykęs į Palangą su žmona. Jo pasirodymas prie "Vanagupės" viešbučio buvo kone įspūdingiausias. Riaumojantis raudonas krepšininko "Audi" automobilis sustojo prieš pat įėjimą. Netrukus į viešbutį žengė ir paskutinis krepšininkas - Renaldas Seibutis.

Prie Lietuvos rinktinės kiek vėliau prisidės abu NBA žaidžiantys lietuviai Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas, taip pat NBA naujokų biržos laukiantis Domantas Sabonis. Jonas Mačiulis vis dar kovoja Ispanijos finalo serijoje. Ne nuo pirmų dienų į rinktinės stovyklą atvyks ir Mindaugas Kuzminskas, grįžęs iš peržiūrų NBA, Mantas Kalnietis, ką tik tapęs Italijos čempionu ir Darjušas Lavrinovičius, jaučiantis traumos padarinius. Laisvų dienų daugiau gavo ir Paulius Jankūnas. Artūras Gudaitis jau praėjusią savaitę informavo J. Kazlauską, kad šią vasarą skirs čiurnos traumos gydymui ir NBA vasaros lygai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pajūryje Lietuvos rinktinė treniruosis iki liepos 5 dienos, o pirmas kontrolines rungtynes birželio 29-ą dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje žais su Naujosios Zelandijos nacionaline ekipa.

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyras prasideda rugpjūčio 6 dieną. Lietuviai B grupėje žais su Argentina, Ispanija, Brazilija, Nigerija ir viena iš trijų papildomos olimpinės atrankos turnyro nugalėtojų.

Lietuvos rinktinės kandidatų išplėstinis sąrašas (tv3.lt versija)Infographic

REKLAMA

Pasirengimo stovyklos

Palanga (Lietuva) Birželio 20 – liepos 5

Kaunas (Lietuva) Liepos 6 – liepos 18

Madridas (Ispanija) Liepos 19 – liepos 22

Buenos Airės (Argentina) Liepos 23 – liepos 27

San Paulas (Brazilija) Liepos 28 – rugpjūčio 2

Skrydis iš San Paulo į Rio de Žaneiro Rugpjūčio 3

Kontrolinės rungtynės

Lietuva – Naujoji Zelandija Birželio 29 Klaipėda (Lietuva)

Lietuva – Tunisas Liepos 1 Klaipėda (Lietuva)

REKLAMA

“Huawei Cup 2016” turnyras

Lietuva – Venesuela Liepos 10 Vilnius (Lietuva)

Lietuva – Olandija Liepos 12 Alytus (Lietuva)

Lietuva – Baltarusija Liepos 14 Kėdainiai (Lietuva)

Venesuela – Baltarusija Liepos 12 Alytus (Lietuva)

Olandija – Baltarusija Liepos 13 Kėdainiai (Lietuva)

Olandija – Venesuela Liepos 14 Kėdainiai (Lietuva)

Lietuva – Ispanija Liepos 18 Kaunas (Lietuva)

Ispanija – Lietuva Liepos 20 Madridas (Ispanija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turnyras Argentinoje

Australija – Lietuva Liepos 25 Buenos Airės (Argentina)

Argentina – Lietuva Liepos 27 Buenos Airės (Argentina)

Turnyras Brazilijoje

Pusfinalis: Australija – Lietuva Liepos 30 San Paulas (Brazilija)

Finalas/Dėl 3 v.: Brazilija/Kinija – Lietuva Liepos 31 San Paulas (Brazilija)

Lietuva – Olimpinių žaidynių dalyvė Rugpjūčio 2 San Paulas (Brazilija)*

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų