REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Natalija Bunkė, Vilmantas Dilys, Saulius Skvernelis (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Šįryt garsi šalies atlikėja Natalija Bunkė drąsiai papasakojo apie buvusio mylimojo smurtą šeimoje. Moteris atskleidė, kad jau gerą mėnesį girtaujantis krepšininkas Vilmantas Dilys paryčiais išvertė jos namus Klaipedoje ir sudegino šūsnį buvusios širdies draugės daiktų. 

44

Šįryt garsi šalies atlikėja Natalija Bunkė drąsiai papasakojo apie buvusio mylimojo smurtą šeimoje. Moteris atskleidė, kad jau gerą mėnesį girtaujantis krepšininkas Vilmantas Dilys paryčiais išvertė jos namus Klaipedoje ir sudegino šūsnį buvusios širdies draugės daiktų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man net liežuvis neapsiverčia, matyt, dėl to, kad pikta labai. Tai jau senas reikalas, jis nebe pirmą kartą taip pasielgia. Šįkart jau tikrai labai buvo žiauru ir aš negaliu tylėti. Ir tuo pačiu visas moteris raginu – netylėkite, jei yra smurtas šeimoje ar artimoje aplinkoje. Tokius vyrus reikia viešinti.

REKLAMA

Žinote, aš nelabai suprantu policijos. Jį dabar uždarė trims valandoms. Jį paleis – jis grįš atgal ir toliau siautės. Norėčiau tuo pačiu Sauliaus Skvernelio paklausti – ką daryti tokiais atvejais moterims? Kai vis kvieti policiją, o jie uždaromi vos kelioms valandoms?“ – kalbėdama su tv3.lt klausė N. Bunkė.

Visai netrukus tą patį klausimą uždavė ir socialinėje erdvėje. Tai pastebėjęs buvęs Vidaus reikalų ministras, anksčiau ėjęs ir policijos komisaro pareigas Saulius Skvernelis suskubo atsakyti žinomai dainininkei.

REKLAMA
REKLAMA

„Miela Natalija, man tikrai liūdna matyti šią situaciją. Nelabai suprantu, kodėl kalbama apie trijų valandų sulaikymą. Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas numato ne vieną prevencinę priemonę, nukreiptą prieš smurtautoją: jis gali būti įpareigotas nesiartinti prie namų, išsikelti iš jų, gyventi skyriumi, neieškoti kontaktų, nebendrauti ir t.t.

Per 48 valandas tokias priemones gali skirti ikiteisminio tyrimo teisėjas. Prireikus gali būti skiriamas netgi suėmimas. Tikrai nėra taip, kad išsiveža trims valandoms ir paskui kaip niekur nieko paleidžia. Jei yra pagrindai – galimas sulaikymas ir ilgesniam laikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, pagal Jūsų aprašytus faktus galima įžvelgti ir kitus nusikaltimus, numatytus Baudžiamajame kodekse: neteisėtą įsibrovimą į patalpas, turto niokojimą. Svarbu, kad pasitikėtumėte policija ir pateiktumėte jai visą reikalingą informaciją.


Taip pat skaitykite:

Nuo smurtaujančio vyro nukentėjusi Natalija Bunkė: jis buvo užsikodavęs


Apskritai, Jūsų istorija parodo, kad smurtas artimoje aplinkoje nėra vien socialiai pažeidžiamų šeimų bėda. Tokią nuomonę dažnai bando įpiršti nemažai politikų, raginančių policiją ir valstybę nesikišti į šeimų ir porų „asmeninį gyvenimą", mat "smurtas nėra problema"... Ačiū už tai, kad netylite.

REKLAMA

Smurto ir grėsmės akivaizdoje valstybė privalo apginti skriaudžiamuosius ir tai daryti neatmestinai. Nukentėjusiesiems svarbu neslėpti jokių detalių ir pasitikėti teisėsauga - tik taip galime pajudėti į priekį.

Smurtą namų aplinkoje patiriantys asmenys Lietuvoje vis dar nėra pakankamai apsaugoti, pokyčiai šioje srityje stringa, mat tai yra bendras tiek policijos, tiek nevyriausybininkų, tiek socialinių tarnybų darbas. Itin svarbu, kad moterys netylėtų - tik taip pavyks įrodyti politikams, kad reikia radikalių pokyčių, o šeimos neturi būti paliktos vienos kovoti su kylančiomis problemomis.

Atidžiai seksiu Jūsų situaciją. Siunčiu Jums savo palaikymą ir raginu NETYLĖTI, NEBIJOTI ir kovoti už savo ir vaikų teises. Raginu tai daryti tiek Jus, tiek ir kitas šeimas, susiduriančias su smurto problema“, – „Facebook“ dėstė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų