REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Ugnė R. (nuotr. Policijos)

Dėliojami paskutiniai taškai mįslingoje 17-metės vilnietės U. R. mirties istorijoje. Dėl kelias savaites ieškotos ir Varėnos rajone birželio 1 d. negyvos rastos merginos keltos įvairios versijos, tačiau preliminarias ekspertų išvadas gavęs prokuroras neabejoja, jog nepilnametė nusižudė.

34

Dėliojami paskutiniai taškai mįslingoje 17-metės vilnietės U. R. mirties istorijoje. Dėl kelias savaites ieškotos ir Varėnos rajone birželio 1 d. negyvos rastos merginos keltos įvairios versijos, tačiau preliminarias ekspertų išvadas gavęs prokuroras neabejoja, jog nepilnametė nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą dėl U. R. mirties aplinkybių kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas penktadienį portalui tv3.lt teigė, kad ekspertai, tyrę merginos kūną, jau žino preliminarią išvadą, kas nutiko nepilnametei.

REKLAMA

Tyrimas dar dalinai tik padarytas. Ne visi organai, kurie yra išsiųsti, ištirti. Bet tokią preliminarią išvadą turime, tai prašiau ekspertų, kad surašytų“, – teigė V. Gataveckas.

Ekspertai oficialią išvadą dėl merginos mirties priežasties raštu turėtų pateikti kitą savaitę, tačiau, pasak prokuroro, jau dabar nekyla abejonių, jog iš pradžių kelta versija pasitvirtino.

„Dėl versijos, kad savižudybė buvo abejonių nekyla. Taip, tai – savižudybė. Ir tas būdas pasirinktas savižudybei pasitvirtina“, – tikino prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

V. Gataveckas nepanoro kalbėti apie tai, koks savižudybės būdas buvo pasirinktas, tačiau užsiminė, jog ekspertai apie tai turi duomenų.

„Yra tokių duomenų, kad ji buvo atsinešusi benzino“, – užsiminė prokuroras.

Praėjusią portalui tv3.lt V. Gataveckas buvo užsiminęs, jog ant merginos kūno rasta ir nudegimo žymių, o šalia nepilnametės palaikų pastebėti sudegusio plastikinio indo pėdsakai.

Prokuroras taip pat buvo patvirtinęs, jog atlikus DNR tyrimą, buvo patvirtinta, kad Varėnos rajone birželio 1 d. rasti palaikai yra nuo gegužės 15 d. ieškotos U. R. kūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paieškos baigėsi tragiškai

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad kelias savaites vykusios nepilnametės paieškos baigėsi tragiška žinia. Mergina buvo rasta Varėnos miške birželio 1 dieną. Nepilnametės paieškos buvo itin intensyvios.

Kaip skelbė policija, dingusi 17-metė vilnietė U.R. iš namų išėjo savo noru, dėl emocinių priežasčių. Buvo tikrinamos galimos dingimo versijos, tačiau iš jų visų mažiausiai įtikinama atrodo, kad mergina tapo nusikaltimo auka.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė praėjus dienai po tragiškos žinios portalui tv3.lt patvirtino, kad šalia merginos kūno rastas sąsiuvinis su atsisveikinimo tekstu. Merginos kūnas – be drabužių. Rūbai rasti šalia kūno.

REKLAMA

Alytaus apsk. VPK Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė teigė, jog vietovė, kurioje rastas nepilnametės kūnas yra miškinga, tačiau nėra atoki.

„Visai netoli yra geležinkelio stotis, autobusų stotis. Pati vietovė yra miškinga, bet nėra itin toli nuo kelio.

Vyksta aplinkybių analizė ir patikslinimas. Atliekama labai daug procesinių veiksmų, tame tarpe – ir įvairios apklausos. Apklausiami ir vietiniai gyventojai, bandoma nustatyti, kaip mergina pateko į Varėną, kodėl ji pasirinko Varėnos regioną. Tai yra visos sudedamosios dalys, kurios paaiškės, nustačius aplinkybes“, – kalbėjo K. Janulevičienė.

REKLAMA

Tuo metu socialiniuose tinkluose žmonės svarsto, kaip nuo gegužės 15 d. gausių pareigūnų ir norėjusių padėti žmonių pajėgų ieškota U. R. galėjo nepastebėta nuvykti iki Varėnos.

Skambutis policijos nesudomino

Aiškinantis mįslingas U. R. dingimo aplinkybes, į policiją kreipėsi moteris, kuri teigė gegužės 15 d. važiavusi su nepilnamete autobusu Vilnius-Druskininkai.

Liudytojos teigimu, juoda striuke ir juodomis kelnėmis apsirengusi bei su savimi „Nike“ kuprinę turėjusi mergina, dar neprivažiavus Varėnos, iš autobuso išlipo stotelėje laukuose, kur jos laukė raudonos spalvos automobilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau policijos pareigūnai tikino, kad moteris galėjo matyti į U. R. panašią merginą.

Pareigūnų duomenimis, šalia Varėnos rajone rastos merginos kūno – autobuso bilietas Vilnius-Varėna. Policija taip pat pranešė, kad Varėnos miesto kameros užfiksavo, kad mergina gegužės 14 d. atvyko į miestą, išlipo iš autobuso ir nuėjo link parduotuvės, tuo metu minėta liudytoja skambino gegužės 16 d. į Vilniaus apskr. policiją ir informavo, kad prieš parą (gegužės 15 d.) matė panašią merginą, važiavusią autobusu.

Budėtojas užfiksavo skambinusios telefoną, padėkojo už informaciją, ji buvo perduota paiešką vykdžiusiems pareigūnams. Kaip tik tuo metu buvo gauta nemažai duomenų apie tai, kad ieškoma mergina pastebėta Vilniuje (su konkrečia vieta), tad visos pajėgos buvo mestos tikrinti šią informaciją.

REKLAMA

Create free infographics with Venngage

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų