REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Cristiano Ronaldo (nuotr. SCANPIX)

Triskart geriausias planetos futbolininkas Cristiano Ronaldo surinkęs didžiulę trofėjų kolekciją žaisdamas už klubus, tačiau gindamas nacionalinės ekipos garbę sėkmės nesugebėjo prisijaukinti. Iki šiol.

12

Triskart geriausias planetos futbolininkas Cristiano Ronaldo surinkęs didžiulę trofėjų kolekciją žaisdamas už klubus, tačiau gindamas nacionalinės ekipos garbę sėkmės nesugebėjo prisijaukinti. Iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai C. Ronaldo debiutavo Portugalijos rinktinėje „Euro 2004“ turnyre, drabužinėje dar galėjo matyti auksinę kartą – Luisą Figo, Fernando Couto ir Rui Costą. „Jie buvo mano herojai, kai augau, - kalbėjo C. Ronaldo. – Visas mano dėmesys buvo jiems, tačiau jau žinojau kur einu – vieną dieną žaisiu kartu.“

REKLAMA

Portugalijoje vykusiame Europos čempionate kartu su Čempionų lygos nugalėtojais Ricardo Carvalho ir Deco šeimininkai gavo antausį finale. Amžiaus staigmeną pateikę graikai finale 1:0 įveikė portugalus ir šie daugiau niekada nebuvo užlipę iki šio etapo.

C. Ronaldo už Portugaliją sužaidė beveik 130 rungtynių, ne kartą buvo vadintas geriausiu tautos visų laikų žaidėju, tačiau kentėjo, kad jo šalis visą dešimtmetį taip ir neišugdė nė vieno pasaulinės klasės talento. Portugalai niekuomet neturėjo pakankamai talento, kad didžiuosiuose turnyruose keltų grėsmę.

REKLAMA
REKLAMA

Su traumuotu C. Ronaldo žaisdami prieš dvejus metus pasaulio čempionate Brazilijoje portugalai nuolat strigo negalėdami patys kažką pasiūlyti ir negalėdami išnaudoti savo žvaigždės. 31 metų C. Ronaldo dabar yra tokio pat amžiaus kaip ir L. Figo „Euro 2004“ turnyre ir žvalgydamasis po drabužinę gali rasti įkvėpimo.

„Nacionalinės komandos ateitį vertinu labai pozityviai – Portugalija laimės didelius trofėjus, tokius kaip Europos ir pasaulio čempionatų titulus“, - įsitikinęs C. Ronaldo.

Portugalų treneris Fernando Santosas atsisakė vyresnių futbolininkų, kuriems taip ir nepavyko nieko įrodyti ir pakvietė jaunus talentus, jau duodančius savo darbo vaisius. Pavyzdžiui C. Ronaldo ir naujai atgimusio Ricardo Quaresma puldami daro stebuklus – jiems suteikiama visiška laisvė ir tai daroma pelnytai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už jų rikiuojasi talentingas trejetas saugų – Joao Mario, Adrienas Silva ir Williamas Carvalho. Taip pat – Rafa Silva, kuriuo domisi „Liverpool“ ir „Manchester United“, Danilo – „Porto“ pamatas, Andre Gomesas, kurį taip pat vilioje į „Manchester United“. Daug žadantis jaunas žaidėjas Renato Sanchesas, mainais nukeliavęs į Miuncheno „Bayern“ ir galintis stoti į starto sudėtį vietoje Joao Moutinho.

O ką dar kalbėti apie patyrusią gynėjų liniją su Bruno Alvesu, Pepe ir Ricardo Carvalho? Portugalijoje lūkesčiai labai dideli. Šios rinktinė ugnį 2012 metais Europos čempionate pusfinalyje užgesino čempionais tapę ispanai, tačiau šiais metais C. Ronaldo gali padaryti tai, ko nesugebėjo su auksine karta – laimėti turnyrą vilkėdamas savo šalies nacionalinėmis spalvomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų