REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vyriausybė pasitarime pirmadienį iš esmės pritarė siūlymui, kad išmokas už vaikus nuo septynerių metų galėtų gauti ne tik gausios šeimos.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Teiksime šias pataisas Seimui, siūlydami plėsti gaunančiųjų vaiko pinigus ratą. Įsigaliojus Vyriausybės siūlomoms pataisoms, nuo kitų metų į vaiko pinigus po to, kai vaikui sueina septyneri metai, galės pretenduoti ir tos šeimos, kuriose auga vienas ar du vaikai“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime sako premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Šiuo metu šeimos į išmoką vaikui nuo septynerių metų gali pretenduoti tik tuo atveju, jei augina tris ar daugiau vaikų. Išmokos priklauso, jei vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (153 eurai).

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė teigė, kad bus siekiama atsisakyti šeimos pajamų vertinimo skiriant išmokas vaikams.

„Manome, kad šiuo metu (šeimos - BNS) pajamų vis dėlto nereikėtų vertinti, tačiau visi vaikai turėtų gauti išmokas. (...) Sutarimas yra, kad nuo 2017 metų šis teisės aktas turėtų įsigalioti. Aš tikiuosi, kad Seimas vis dėlto nepasiklys rinkiminėse batalijose ir šis teisės aktas Seime bus priimtas“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Pabedinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė pataisas, kad vadinamųjų vaiko pinigų mokėjimas būtų pratęstas ir vaikui sulaukus septynerių, net jei šeimoje auga mažiau nei trys vaikai.

„Siekiama išmokos vaikui mokėjimą laipsniškai grąžinti į prieškrizinį lygį, pagerinti šeimų, auginančių vaikus, finansinę padėtį ir sudaryti sąlygas išmoką vaikui gauti daugiau vaikų“, – aiškina ministerija.

Numatoma, kad 2016 metais iš viso išmoką vaikui gaus apie 80,9 tūkst. vaikų, o pritarus siūlomoms nuostatoms, išmoką vaikui papildomai gautų apie 54,5 tūkst. vaikų, iš viso – apie 135,4 tūkst. vaikų. Pataisomis įgyvendinti per metus reikėtų apie 8 mln. eurų.

Išmokos vaikui dydis priklauso nuo jo amžiaus: 28,5 euro išmoka skiriama nuo gimimo iki dvejų metų, vėliau – 15,2 euro. Ministrė A.Pabedinskienė pripažino, kad siūlomos išmokos nėra didelės, tačiau pažymėjo, kad tai yra pirmas kartas po 2008 metų, kai yra kalbama apie vaiko pinigus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų