REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kryme vietinė valdžia pastatė naują paminklą. Juo šlovina rusų karius, aneksavusius Krymą.

Kryme vietinė valdžia pastatė naują paminklą. Juo šlovina rusų karius, aneksavusius Krymą.

REKLAMA

Nuslysta uždangalas ir pasirodo kario, mergaitės, siūlančios jam gėlių, ir juos lydinčio katinuko skulptūra.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – propagandinė ceremonija Krymo mieste Simferopolyje. Paminklas skirtas Rusijos kariams, įvardintiems kaip „mandagieji žmonės“. Taip Rusijoje įvardijami kariai, kurie, anot Kremliaus, 2014 metų kovo mėnesį perėmė Krymą neiššovę nė vieno šūvio. Praėjus keliems mėnesiams po šių įvykių Vladimiras Putinas vis dėlto pripažino, kad tai buvo uniformas be skiriamųjų ženklų dėvėję Rusijos kariai, veikę pagal strategiškai griežtus planus.

REKLAMA

Pasak rusų pareigūnų, skulptūra simbolizuoja galią, ramybę, saugumą ir Rusijos kario mandagumą. Visą šią esmę per atidengimo ceremoniją bandyta perteikti pasitelkiant gyvus žmones.

„Dėkingumas mandagiems žmonėms gyvena mūsų širdyse, nes jie išgelbėjo mūsų respubliką nuo baisumų, kuriuos patiria broliškas Donbaso kraštas“,– sakė ceremonijos dalyvė.

Ceremoniją papildo ir karinis paradas – išdidžiai žygiuoja rusų kareiviai ir jūreiviai. O jiems paploti susirinko nemenkos minios.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pabudome Ukrainoje ir tai atrodė gerai. Tačiau tai tapo nebeįmanoma, nepakenčiama. Beveik nebeliko rusų kalbos. O dabar mes tokie laimingi gyvendami Rusijoje, niekas negali to suprasti. Galbūt būna ir ne tokių puikių akimirkų, gal ne viskas yra gerai padaryta, bet viskas bus gerai“, – kalbėjo praeivė.

„Mes esame dėkingi, kad dabar turime šviesų dangų, kad gerai gyvename. Ačiū Dievui, kad esame Rusijoje. Visuomet buvome Rusijos dalis, bet vis tiek buvome atiduoti. Tačiau grįžome į savo ramų uostą“,– sakė kita moteris.

Krymą Ukrainai 1954 metais perdavė Sovietų Sąjungos lyderis Nikita Chruščiovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų