REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Technologijos elektroniniu būdu jau leidžia valdyti pinigų perlaidas, sudarinėti sutartis, netgi dalyvauti virtualiuose turuose, tačiau visa tai beveik arba visiškai neišnaudojama nuomojantis būstą. Numa.lt komanda pasiryžo pakeisti šią tendenciją, rinkai pasiūlydama skaitmeninę butų nuomos platformą, kurioje butus galima nuomotis aukciono būdu.

Technologijos elektroniniu būdu jau leidžia valdyti pinigų perlaidas, sudarinėti sutartis, netgi dalyvauti virtualiuose turuose, tačiau visa tai beveik arba visiškai neišnaudojama nuomojantis būstą. Numa.lt komanda pasiryžo pakeisti šią tendenciją, rinkai pasiūlydama skaitmeninę butų nuomos platformą, kurioje butus galima nuomotis aukciono būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus ir Kauno rinkoms pasiūlytos paslaugos tiekėjai į partnerių gretas pasikvietė skaitmeninių paslaugų erdvėje jau įsitvirtinusias įmones: “Paysera”, “Viena Sąskaita” ir “Creditinfo Lietuva”, su kuriomis vartotojams pristato bendras paslaugas.

REKLAMA

Video turai ir nuomos kainos aukcionas

„Šiuo metu, naudojantis nekilnojamo turto agentūrų paslaugomis, vidutinio-aukštesnio lygio buto nuomos sandorio sudarymo kaštai sudaro apie 400-500 eurų, už paslaugų suteikimą dažnai sumokant tiek savininkui, tiek nuomininkui“, - sako vienas iš platformos įkūrėjų Kipras Krasauskas,- „Sėkmingas nuomos sandoris Numa.lt klientams bendrai kainuoja 80 eurų. Proporcijas, kokią įmokos dalį kuri sandorio pusė apmoka, nustato savininkas. Jis gali rinktis ar visą mokestį sumoka pats, ar dalinasi su nuomininku, ar perkelia visą mokestį nuomininkui.“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis platformos išskirtinumas - aukcionų sistema. Savininkas gali gauti realią būsto kainą, tai reiškia nėra modelio „pirmas paskambino - pirmas išsinuomojo”. Nuomininkui pateikus savininko norimą ar didesnį nuomos kainos pasiūlymą, sistemoje įsijungia 36 valandų aukciono galiojimo laikas, kuriam pasibaigus laimėjęs aukcioną nuomininkas įgyja teisę sudaryti nuomos sutartį – tokiu būdu taip pat užtikriname, kad nuomininkams nereikės budėti prie portalo, idant nepraleistų jiems tinkamo skelbimo, kadangi visi skelbimai galios ir bus prieinami tol, kol galios aukcionas, t.y. mažiausiai 36 valandas”,- nuomos kainų nustatymo būdą pristato Kipras Krasauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visus platformoje skelbiamus butus profesionaliai nufilmuoja ir nufotografuoja Numa.lt fotografai, o mūsų fotografų bendruomenės veikla panaši į UBER, tai reiškia, kad kiekvienas žmogus, turintis profesionalią fotografavimo įrangą ir pakankamą patirtį, gali teikti paslaugas, gauti užsakymus ir pagal mūsų standartą nufilmuotą ir nufotografuotą medžiagą įkelti į sistemą”, - papildo Numa.lt vyriausias programuotojas Tomas Neverdauskas.

Mokumo vertinimas – ne tik išduodant paskolą

Prieš sudarydami sutartis, būsto savininkai gali įvertini nuomininkų galimybes vykdyti savo finansinius įsipareigojimus.

REKLAMA

„Įprasta einant į banką ar gaunant lizingo paslaugas naudotis kreditingumo vertinimo paslaugomis, tuo tarpu nekilnojamo turto nuomos rinkoje tai dar nėra naudojama praktika. Numa komanda sprendžia šią problemą, leisdama savininkams susipažinti su CreditInfo turimais duomenimis apie nuomininko nevykdomus finansinius įsipareigojimus, o tai skaidrina sandorius ir labai prisideda prie savininkų interesų apsaugojimo”, - sako kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

Komunaliniai mokesčiai – nuomininkų atsakomybė

Mokesčiai nuomos atveju mokami labai painiai. Nuomininkas nurašo skaitiklių duomenis, siunčia elektroninį laišką. Savininkas tada surenka sąskaitas, apskaičiuoja gautus duomenis iš nuomininko, paversdamas juos mokėtinomis sumomis pagal galiojančius tarifus ir siunčia bendrą gautą sumą atgal nuomininkui. Sugaištama labai daug laiko, procesas sudėtingas. Platformos kūrėjai teigia galintys išspręsti ir šią problemą.

REKLAMA

„Viena Sąskaita populiari tarp nuomojančių butą, nes sukuriamos dvi paskyros priskirtos prie to paties objekto, kur abi pusės mato apmokėjimo statusus, sąskaitas ir gali būti saugios. Dėl bendrų tikslų su Numa, bendra integracija yra visiškai logiška”,- pažymi UAB „Viena sąskaita“ generalinis direktorius Vytenis Ziberkas.

Pirmieji ne tik Lietuvoje

Programėlės ir platformos, skirtos nekilnojamo turto rinkai, šiuo metu sulaukia didelio inovatorių dėmesio, o šioje srityje veikiančios technologinės įmonės dygsta kaip grybai po lietaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų sprendimas savo kompleksiškumu išsiskiria ne tik Lietuvoje (čia nieko panašaus rinkai dar niekas nepasiūlė), bet ir užsienyje, analogiško paslaugų paketo neteikia nei viena tarptautinė įmonė“, - teigia Kipras Krasauskas.

„Šiuo metu esame investavę į platformos vystymą kelias dešimtis tūkstančių eurų ir norime iki rudens pasiekti bent šimto sėkmingų sandorių per mėnesį skaičių, intensyviai kalbamės su kitais papildomas paslaugas galinčiais pasiūlyti partneriais. Ketiname pasiūlyti nuomojamo būsto priežiūros, valymo, draudimo ir kitas paslaugas, taip pat ieškome investuotojų, kurie padėtų mūsų platformai augti ir Lietuvoje, ir užsienyje dar greičiau”,- optimistiškai pristatymą apibendrina Numa.lt kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų