REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuomet Kauno „Žalgiris“ kovojo 2015-2016 m. LKL finalo serijoje, Lietuvos krepšinio sirgaliai sužinojo apie artėjančio sezono žalgiriečių naujoką – 23-ejų metų 197 cm ūgio įžaidėją Leo Westermanną.

Kuomet Kauno „Žalgiris“ kovojo 2015-2016 m. LKL finalo serijoje, Lietuvos krepšinio sirgaliai sužinojo apie artėjančio sezono žalgiriečių naujoką – 23-ejų metų 197 cm ūgio įžaidėją Leo Westermanną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiojo „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus pageidautas prancūzas jau spėjo atvykti į Lietuvą bei tvarkė pirmuosius formalumus – krepšininkui sėkmingai atlikta medicininė patikra. Susipažinęs su „Žalgirio“ arena bei Š.Jasikevičiumi L.Westermannas kartu su „Žalgiris TV“ surengė pirmąjį interviu Lietuvoje.

REKLAMA

„Prieš atvykdamas čia žinojau klubo istoriją, „Žalgirio“ areną ir trenerį Š.Jasikevičių, – kalbėjo L.Westermannas. – Visi žino, kaip man patinka Šaras. Esu keletą kartų žaidęs prieš jį. Jis buvo vienas mano mėgstamiausių krepšininkų. Žaisiu Eurolygos turnyre krepšinio valstybėje – visi šie faktoriai lėmė, kad sprendimas žaisti Kaune nebuvo sunkus.“

Profesionalo karjerą 2010 metais Vilerbano ASVEL klube pradėjęs žaidėjas jau po dvejų metų persikėlė į Belgrado „Partizan“ klubą. Serbijoje prancūzas debiutavo Eurolygos turnyre, o jau debiutiniame sezone L.Westermannui teko galimybė rungtyniauti prieš jaunystės dienų dievuką Š.Jasikevičių, kuris tuomet gybę „FC Barcelona“ garbę. „Žalgirio“ naujoko atmintyje ryškiai išliko akistatų su Š.Jasikevičiumi prisiminimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaisti prieš Š.Jasikevičių man buvo ypatinga akimirka. Mes netgi turėjome incidentą. Tikriausiai Š.Jasikevičius to net neprisimena, bet po rungtynių jis priėjo prie manęs ir pasakė kažką panašaus į „žygiuok į rūbinę“. Dabar, kai tai prisimenu, tai kelia šypseną“, – apie prieš ketverius buvusią istoriją kalbėjo įžaidėjas.

Nuo mažens tėčio, buvusio profesionalaus krepšininko ir trenerio, užkrėstas krepšiniu L.Westermanas žingsnis po žingsnio žengė profesionalo karjeros link. Sėkmingai rungtyniavęs Prancūzijos jaunimo rinktinėse krepšininkas net buvo pripažintas naudingiausiu 2012 metų Europos jaunimo čempionato krepšininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek aukštesnis (197 cm) nei įprasti įžaidėjai Europoje L.Westermannas išmoko išnaudoti ūgį savo žaidime ir atnešti komandai naudos. 23-ejų metų krepšininkas kalbėdamas apie savo stiprybes išskyrė kiekvienam įžaidėjo būtiną – žaidimo organizavimo savybę.

„Manau, sugebu neblogai kontroliuoti komandos žaidimą. Taip pat neblogai pataikau iš įvairių distancijų. Sugebu gerai atiduoti perdavimus komandos draugams. Manau, galiu atlikti nemažai užduočių aikštėje. Galiu padėti ir kovoje dėl atšokusių kamuolių bei žaisti gynyboje. Kaip bebūtų, pagrindinis mano arkliukas – žaidimo kūrimas“, – teigė L.Westermannas.

REKLAMA

Jau keturis sezonus Eurolygoje rungtyniavęs krepšininkas nekantriai laukia ir naujojo išbandymo su Kauno „Žalgirio“ ekipa. Stipriausias klubinio krepšinio turnyras Europoje vilioja L.Westermanną, todėl krepšininkas nedvejodamas pasirinko „Žalgirį“ kaip klubą, su kurio galės pratęsti karjerą Eurolygos turnyre.

„Eurolyga – aukščiausio lygio krepšinio turnyras Europoje. Man kaip žaidėjui buvo labai svarbu nuolat išlikti šiame lygmenyje. Čia aš galiu geriausiai tobulėti. Eurolygoje visiškai kitoks žaidimo intensyvumas, sirgalių palaikymas. Čia aukštos žaidėjų fizinės bei psichologinės savybės, todėl čia aš geriausiai ir tobulėju. Eurolygos turnyras buvo viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl atvykau čia, į Lietuvą“, – teigė žaidėjas.

L.Westermannas interviu metu taip pat pasidalino mintimis apie T.Parkerį, pažintį su E.Ulanovu bei artėjančias Rio olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų