REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Raimondas Kurlianskis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis išrašomas iš ligoninės po to, kai nustatyta, kad jam buvo sutrikęs širdies ritmas.

19

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis išrašomas iš ligoninės po to, kai nustatyta, kad jam buvo sutrikęs širdies ritmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pacientas pas mus atvyko dėl įtariamos nestabilios krūtinės anginos, dėl to mes atlikome tyrimus ir galime pasakyti, kad pacientas nėra visai sveikas. Atlikdami tyrimus mes jam nustatėme ritmo sutrikimų, kurie gali būti ir pavojingi gyvybei ir dėl to jam buvo implantuotas įvykių registratorius“, – sakė R.Kurlianskį gydanti kardiologijos klinikos gydytoja Diana Žaliaduonytė-Pekšienė.

REKLAMA

Įvykių registratorius yra prietaisas, pacientui įsiuvamas po oda ir fiksuoja elektrokardiogramą.

Pasak gydytojos, R.Kurlianskio būklė gali būti pavojinga jo gyvybei.

„Šitas ritmo sutrikimas gali būti pavojingas. (...) Skilvelinė tachikardija yra labai rimta kardiologinė problema, jeigu ji tokia būna ir tas ritmo sutrikimas gali būti paskutinis žmogaus gyvenime“, – sakė D.Žaliaduonytė-Pekšienė.

Ji nesiėmė vertinti, ar tokios būsenos žmogus galėtų būti kalinamas.

R.Kurlianskiui yra paskirti medikamentai. Neatmetama, kad jo būklę gali veikti stresas.

„Jis atvyko dėl krūtinės skausmų – mes visus mokome ir sakome, kad krūtinės skausmas gali būti pavojingas ir gali baigtis miokardo infarktu“, – sakė R.Kurlianskio gydytoja.

REKLAMA
REKLAMA

R.Kurlianskis ketvirtadienį išrašomas iš Kauno klinikų Kardiologijos klinikos, iš ligoninės jis turėtų būti išleistas iki 14 valandos.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį svarstys prokuroro Justo Lauciaus skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo praėjusią savaitę priimto nutarimo nepratęsti kardomosios priemonės - suėmimo - R.Kurlianskiui ir paleisti jį į laisvę. Vilniaus apylinkės teismas prokuroro prašymą pratęsti R.Kurlianskio suėmimą 2 mėnesiams įvertino kaip nepagrįstą. R.Kurlianskis po šio sprendimo praėjusią savaitę buvo išleistas į laisvę po 20 parų, praleistų Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Kurlianskis į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikas atsigulė pirmadienį dėl širdies ligos, teigė jo advokatas Romualdas Mikliušas. Jis buvo paguldytas į Kauno klinikų Kardiologijos kliniką, kuriai vadovauja LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas.

Teisėsauga įtaria, kad R.Kurlianskis perdavė buvusiam Seimo nariui ir Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui apie 106 tūkst. kyšį. Be to, įtariama, kad jis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie veiktų koncerno interesų naudai. R.Kurliankiui taip pat pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija.

REKLAMA

R.Kurlianskis šią savaitę atsistatydino iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tarybos.

„MG Baltic“ bendrovė „Mitnija“ yra laimėjusi keliolika konkursų, susijusių su statybomis tame universitete.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančios žiniasklaidos grupės „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ bei naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybų pirmininkas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų