REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonavos „Lietavos“ ir jau penktame mače iš eilės nepralaimėję Kauno „Stumbro“ futbolininkai sužaidė puikų mačą antrojo „SMScredit.lt A lygos“ rato pabaigoje.

Jonavos „Lietavos“ ir jau penktame mače iš eilės nepralaimėję Kauno „Stumbro“ futbolininkai sužaidė puikų mačą antrojo „SMScredit.lt A lygos“ rato pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turnyro lentelės kaimynai Jonavoje vykusiame 14-ojo turo susitikime po labai kovingo mūšio išsiskyrė taikiai – 2:2 (2:1).

REKLAMA

Nuo pat rungtynių pradžios vienuolikės žaidė atvirą žaidimą, mesdamos dideles pajėgas į priekį. Jau 2-ąją susitikimo minutę Tomas Salamanavičius perėmė kamuolį baudos aikštelėje ir smūgiavo į išorinę vartų tinklo dalį.

Darbo netrūko ir vartininkams: Giedrius Kvedaras buvo priverstas atremti Klaudijaus Upsto smūgį, o taip pat Mariaus Ganusausko į artimą vartų kampą spirtą kamuolį už galinės linijos nukreipė Aleksandras Sikorskis. Netrukus „Stumbro“ legionierius iš Rusijos dar kartą sužaidė sėkmingai, kai apsigynė nuo gana pavojingo Savio smūgio.

REKLAMA
REKLAMA

Dėkingų progų neišnaudojusi „Lietava“ 13-ąją minutę buvo nubausta. Kontratakos metu K. Upstas baudos aikštelėje perdavė kamuolį link Giorgio Russo, kuris aplenkė varžovą ir tiksliai smūgiavo iš arti.

Visgi svečiai pranašumu ilgai džiaugtis negalėjo: po puikaus Valdemaro Borovskio perdavimo iš dešiniojo krašto T. Salamanavičiui beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus ir išlyginti rezultatą.

„Lietava“ turėjo žaidybinę persvarą, tačiau antrą įvartį pelnė ne po pozicinės atakos, o po žaibiškos kontratakos. Dominykas Galkevičius surado į baudos aikštelę įkirtusį Tadą Eliošių, kuris 44-ąją minutę pasiuntė kamuolį tarp vartininko kojų, pelnydamas pirmą įvartį šiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos kauniečiams, atlikusiems pokyčių sudėtyje, kurį laiką nepavyko perimti iniciatyvos. Maža to, šeimininkai galėjo pelnyti trečią įvartį: T. Eliošius iššoko prieš vartininką, tačiau į vartų plotą nepataikė.

Vis dėlto netrukus kitoje aikštės pusėje fortūna nusišypsojo jonaviečiams. Po keitimo aikštėje pasirodęs Kennedy Eriba atsidūrė akistatoje su vartų sargu, bet šiek tiek uždelsė – legionieriaus spirtą kamuolį nuo linijos išmušė Aleksandras Šušnjaras.

Karuselė tęsėsi ir toliau: T. Salamanavičius buvo išėjęs vienas prieš vartininką, tačiau saugo smūgį koja atrėmė A. Sikorskis. Netrukus rusas triumfavo – jo komandos draugas sugebėjo išlyginti rezultatą.

REKLAMA

71-ąją minutę kamuolį šalia baudos aikštelės prieigų gavęs K. Upstas prasiveržė arčiau vartų ir puikiu smūgiu kaire koja nepaliko vartininkas nė menkiausios galimybės.

Antrame kėlinyje teisėjas iš Šiaurės Airijos vieną po kitos traukė geltonas korteles, tačiau per likusį laiką nė viena komanda įvarčio nepelnė.

Galima išskirti sėkmingą „Stumbro“ saugo Romualdo Blaževičiaus žaidimą. Futbolininkas šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ pasirodė pirmą kartą ir gerokai pagyvino savo komandos žaidimą po pertraukos.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų