REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Teismas paskelbė nuosprendį Pabaisko žudikų porelei. Vyras ir moteris iš Ukmergės rajono žiauriai sumušė senuką ir jį sudegino.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ukmergės rajono gyventojai kiek daugiau nei prieš pusmetį nužudė savo kaimyną 70-metį senuką. 37-erių metų Igoris Taso ir 32-ejų jo sugyventinė Arūnė Karpika senuką suspardė ir išnešė televizorių. Bylos duomenimis, moteris sugalvojo, kad pargriuvusią auką reikia padegti. Atskubėję gelbėtojai rado degti pradėjusius senuko namus ir sudegusį šeimininką. Nors kūnas buvo labai smarkiai apdegęs, labai greitai paaiškėjo, kad šeimininkas žiauriai sumuštas, sako nužudytojo dukros.

REKLAMA

Įtariamieji pričiupti iš karto po nusikaltimo. Paaiškėjo, kad porelė buvo jau apvogusi sunkiai bevaikštantį senuką – ištuštino jo banko kortelės sąskaitą. Apie šią vagystę žinojo visas miestelis, tačiau ilgapirščiai mėgavosi laisve. Bylos duomenimis, senukas nužudytas norint prasimanyti pinigų alkoholiui.

„Nei vieno žodelio, nei atgailos, nieko, nors kažką tai. – Bet ar tas, atsiprašau, padėtų? – Nepadėtų. – Nepadėtų, bet nors kažkiek truputėlį. – Nors atsistotų, sakytų... Nors kažką“, - sakė nuosprendžio kaltinamiesiems išklausyti atvažiavusios nužudytojo dukros.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas vyriškiui skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę. O senuką sudeginti sugalvojusiai moteriai – 13 metų nelaisvės. Nužudytojo dukros mano, kad bausmės per švelnios – tokie žudikai neturėtų pamatyti laisvės.

„Tokie žmonės yra labai žiaurūs, žinokit, tuo labiau, kad jisai, aš taip suprantu, septynis kartus teistas ir jau čia yra antras nužudymas. Tai kaip toks žmogus gali vaikščioti tarp mūsų? Taigi jis išėjęs, ką jisai? – Vėl tą patį. – Vėl tą patį, o jūs įsivaizduokit, kaip man gyventi tam kaime – aš negaliu net tėvo durų slenksčio peržengti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisme kaltinamieji neigę deginę senuką, neneigė tik jį sumušę. Kelios valandos prieš žmogžudystę porelė užkalė senuko duris ir grasino susidoroti – todėl, kad šis papriekaištavo dėl anksčiau pavogtų pinigų. Buvo atvažiavusi ir policija – tačiau Pabaisko girtuoklių pareigūnai neišsivežė – juos tik įspėjo. Pareigūnams išvažiavus porelė vėl nuėjo pas kaimyną – sako, kad tik atsiprašyti, tačiau taip jau išėjo, kad senukas buvo mirtinai sumuštas.

 

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų