REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad pamiršti deklaruoti turtą nėra nuodėmė, svarbu sumokėti visus mokesčius ir ištaisyti klaidas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad pamiršti deklaruoti turtą nėra nuodėmė, svarbu sumokėti visus mokesčius ir ištaisyti klaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man sunku komentuoti, nenoriu komentuoti, nes tai yra jų šeimos klausimas. Man sunku vertinti, ar dabartinė Kęstučio žmona turėjo galimybių įsigyti tas akcijas, ar ne, nes jie tuo metu nebuvo susituokę. Čia turėtų atsakyti patys jie abu. Nenorėčiau vertinti“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovė, paklausta apie „darbiečio“ Kęstučio Daukšio nedeklaruotą Bulgarijoje turėtą nekilnojamąjį turtą.

REKLAMA

Anot jos, „deklaravime pasitaiko klaidų, suklysti ir pasitaisyti nėra nuodėmė, svarbu, kad būtų pasitaisyta“.

L.Graužinienė pabrėžė, kad svarbiausia, jog pajamos, už kurias pirktas turtas, buvo teisėtos, sumokėti mokesčiai.

„Svarbiausia, kad tai pajamos, kaip girdėjau, ką teigė Kęstutis Daukšys, tai buvo pajamos, nuo kurių sumokėti mokesčiai, ir jokių problemų negali būti. Jokių nusižengimų nėra. Ne vienas pamiršta deklaruoti“, – teigė L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt. pranešė, kad Seimo nario K.Daukšio žmona Bulgarijoje turėjo nekilnojamojo turto, kurio niekur nedeklaravo. Oficialūs Bulgarijos registro dokumentai rodo, jog Eirida Daukšienė tiesiogiai susijusi su šioje šalyje registruota įmone „Sigita 777“, kurią valdo E.Daukšienė ir Sigutė Makuškienė. 2006 metais, K. Daukšiui einant ūkio ministro pareigas, ši bendrovė įsigijo du sklypus Bialos kurorte, prie pat jūros. Už pirkinį, oficialiais duomenimis, „Sigita 777“ sumokėjo 301 tūkst. Bulgarijos levų arba maždaug 154 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors K.Daukšiui jau aštuonerius metus galioja prievolė deklaruoti sutuoktinio turtą ir akcijas, žmonos verslas Bulgarijoje nuslėptas tiek kandidatuojant rinkimuose, tiek teikiant oficialias interesų deklaracijas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Politikas teigė apie žmonos verslą žinantis, tačiau sakė, kad žmonos akcijos jau seniai parduotos. Tą patį teigė ir E.Daukšienė, kuri sakė turtą įsigijusi už skolintas lėšas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų