REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos profesinės mokyklos pradėjo mokinių priėmimą, šiemet planuojama priimti per 20 tūkst. pirmakursių.

Lietuvos profesinės mokyklos pradėjo mokinių priėmimą, šiemet planuojama priimti per 20 tūkst. pirmakursių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerija primena, kad prašymą priimti į profesinę mokyklą reikia pateikti tos mokyklos priėmimo komisijai. Stojamųjų egzaminų nėra.

REKLAMA

Į profesines mokyklas priimami mokiniai nuo 14 metų. Profesinėse mokyklose galima įgyti kvalifikaciją arba kvalifikaciją su pagrindiniu arba viduriniu išsilavinimu. Į profesines mokyklas taip pat tat priimami suaugusieji, kurie siekia patobulinti ar įgyti naują kompetenciją ar kvalifikaciją.

Profesinis mokymas yra nemokamas pirmą kartą kvalifikacijos siekiantiems asmenims. Pažangiems mokiniams mokamos stipendijos, jie aprūpinami bendrabučiu.

REKLAMA
REKLAMA

74 šalies profesinio mokymo įstaigos siūlo per 300 įvairių profesinio mokymo programų įvairiuose ūkio sektoriuose.

„Kaip rodo ankstesnių metų patirtis, profesinio mokymo populiarumas auga. Profesines mokyklas renkasi vis daugiau jaunuolių, nors bendras mokinių ir abiturientų skaičius mažėja“, – ministerijos pranešime sako švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė.

Pernai į profesines mokyklas planuota priimti 19 tūkst. mokinių, priimta beveik 22 tūkstančiai. Daugiausia jaunimas rinkosi apdailininko (statybininko), automobilių mechaniko, virėjo, padavėjo ir barmeno, technikos priežiūros verslo darbuotojo profesinio mokymo programas. Įkūrus sektorinius praktinio mokymo centrus, padaugėjo norinčiųjų mokytis pagal buvusias ne tokias populiarias siuvėjų, inžinerinės srities profesinio mokymo programas. Didelio susidomėjimo sulaukė naujos programuotojo ir aviamechaniko specialybės.

Nuo birželio pradžios vyksta ir bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas – universitetus ir kolegijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų