REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina paprašė Rusijos devyniems mėnesiams atnaujinti dujų tiekimą.

Ukraina paprašė Rusijos devyniems mėnesiams atnaujinti dujų tiekimą.

REKLAMA

Pernai lapkritį Ukraina nutraukė dujų pirkimą iš Rusijos, dar padidinusi tarp Kijevo ir Maskvos tvyrančią įtampą dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir Kremliaus palaikomo prorusiškų separatistų sukilimo Ukrainos rytuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Gavome (pirmadienį) oficialų (Ukrainos valstybinės energetikos įmonės) „Naftogaz“ vadovo raštą, kuriame prašoma atnaujinti rusiškų dujų tiekimą“, – pranešime spaudai pareiškė Rusijos dujų milžinės „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.

REKLAMA

Jis pridūrė, kad „Naftogaz“ rusiškų dujų tiekimą prašo atnaujinti devynių mėnesių laikotarpiui – nuo šių metų antrojo pusmečio pradžios iki kitų metų pirmojo ketvirčio pabaigos.

„Naftogaz“ vėliau patvirtino, jog pasiūlė „Gazprom“ galimybę tapti vienu iš „galimų įmonės tiekėjų“, tačiau įspėjo, jog rusiškas dujas pirks tik palankia kaina.

„Naftogaz“ pozicija per pastaruosius pusantrų metų nepakito: pirkti dujas iš „Gazprom“ yra įmanoma, jeigu Rusijos įmonės pasiūlyta kaina bus mažesnė negu „Naftogaz“ Europos tiekėjų kainos“, – pareiškė Ukrainos įmonė.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijai ir Ukrainai jau gan ilgai nepavyksta išspręsti ginčo dėl dujų kainų.

Pernai spalį Maskva lėšų stokojančiam Kijevui nustatė išankstinio apmokėjimo už dujas sistemą. Savo ruožtu Kijevas lapkritį pareiškė, jog už dujas iš anksto nemokės.

Per Ukrainą tiekiama maždaug 15 proc. Europoje suvartojamų dujų ir Europos Sąjunga (ES) ėmėsi tarpininko vaidmens, siekdama padėti Rusijai ir Ukrainai išspręsti ginčą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų