REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Lietuvos ir Lenkijos rinktinių dvikova (nuotr. SCANPIX)

Edgarui Jankauskui užteko vos kelių kontrolinių rungtynių su Lietuvos rinktine, kad įžiebtų viltį mūsų šalies futbolo mylėtojams. Buvęs ilgametis nacionalinės ekipos žaidėjas Deividas Šemberas tvirtina, kad eidami šiuo keliu lietuviai galiausiai pasieks rezultatų, o futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas beda pirštu į per pusmetį visiškai pasikeitusį rinktinės žaidimą.

19

Edgarui Jankauskui užteko vos kelių kontrolinių rungtynių su Lietuvos rinktine, kad įžiebtų viltį mūsų šalies futbolo mylėtojams. Buvęs ilgametis nacionalinės ekipos žaidėjas Deividas Šemberas tvirtina, kad eidami šiuo keliu lietuviai galiausiai pasieks rezultatų, o futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas beda pirštu į per pusmetį visiškai pasikeitusį rinktinės žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo rinktinė neleido Lenkijai į Europos čempionatą išvykti pergalingomis nuotaikomis. Krokuvoje pirmadienį vykusiose rungtynėse lietuviai metė rimtą iššūkį lenkams ir iškovojo pelnytas lygiąsias 0:0. Treneris Edgaras Jankauskas kalbėjo apie užsitarnautą pagarbą, pasitikėjimą savimi ir nebijojimą klysti.

REKLAMA

„Paskutinės rungtynės parodė, kad komanda atsigavusi, žaidėjai turi daugiau pasitikėjimo. Einama teisinga linkme. Aišku, nereikia iš karto norėti rezultato – jo ir nebus. Pozityviai nuteikia, kad komanda nesulindusi savo aikštės pusėje, negalvoja vien apie gynybą, aiškiai sudėliotos užduotys žaidėjams, visi atlieka tai, kas pasakyta, matosi kitas rinktinės veidas“, - kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės narys, A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA

– Edgaras Jaunkauskas nevengė mėginti jaunus perspektyvius žaidėjus. Gal atkreipėte į kurį nors iš jų dėmesį?

– Tai komandinis sportas. Nemėgstu išskirti vieną ar kitą žaidėją iš visos komandos. Vienas, du ar trys žaidėjai aikštėje nieko nenulemia. Darbą atlieka visa komanda ir tie, kurie už aikštės ribų – treneriai, daktarai, personalas Tai – kompleksinis darbas, kurio dėka pasiekiamas rezultatas. Visi padarė tai, ką turėjo atlikti. Todėl matome pagerėjusį rinktinės žaidimą.

– Gal ryškėja Lietuvos rinktinės žaidimo braižas. Koks jis?

– Nenorėčiau atlikti gilios analizės, tai atliks treneriai. Vis dėlto reikia žiūrėti į statistinius duomenis, juos analizuoti. Buvo nemažai klaidų, yra ką taisyti. Braižas? Matosi, kad žaidėjai gintis pradeda ne nuo vidurio aikštės, o spaudžia varžovų gynėjus tokios rinktinės kaip Lenkija. Tai sako daug. Matosi kompaktiškumas tarp linijų, kas svarbu šiuolaikiniame futbole. Apskritai žaisti 60 minučių šiuolaikinį futbolą – nuteikia pozityviai. Ateityje tikiuosi, tokį futbolą demonstruosime 90 minučių ir sieksime rezultato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Lietuviams trūksta fizinio pasirengimo?

– Galbūt ne tiek fizinis pasirengimas, kiek Lenkijos nacionalinė ekipa, žaisdama kaip lygūs su lygiais su lietuviais prie savo žiūrovų turėjo eiti į priekį, labiau rizikuoti ir šiek tiek „pasodino“ mūsų rinktinę, atitraukė nuo sau būdingo žaidimo. Sunku pasakyti, ko trūksta – daug. Reikia stengtis, dirbti ir taisyti. Rinktinės treneriai išanalizuos klaidas ir sieks jas ištaisyti, o vyrams galiu tik padėkoti, pasidžiaugti jais, nes pasitikėjimas – didelis dalykas. Tai, ką pamačiau dvikovoje su lenkais, nuteikia optimistiškai.

REKLAMA

– Rudenį prasidė atrankos į pasaulio čempionatą ciklas. Jį pasitiksime optimistinėmis nuotaikomis?

– Kontrolinės rungtynės lieka kontrolinėmis. Per atrankos ciklą atsiranda papildomas psichologinis spaudimas, tuomet svarbu, kaip žaidėjai su tuo susitvarko. Kontrolinėse rungtynėse spaudimo beveik nėra. Tai skirtingi dalykai. Pažiūrėsime, bet prieš atranką galima išlikti pozityviais. Jei tokį braižą, nuotaiką, agresiją tiek ginantis ir puolant rinktinė išlaikys, rezultatai, neabejoju, jei ne šiame cikle, tai kitame, tikrai ateis.

REKLAMA

Kruopščiai analizuojami varžovai

Futbolo komentatorius ir apžvalgininkas Nerijus Kesminas džiaugėsi, kad atsirado kovingumas, o žaidėjai supranta, ką jiems sako treneriai. „Pakoregavus tam tikrus dalykus, žaidimas visai kitoks ir mes pradedame žaisti futbolą“, - tv3.lt teigė jis.

„Praėjusiame atrankos cikle Lietuvos futbolo rinktinė savo veido neturėjo. Žiūrėdamas, ką jie daro, suprantu, ką Edgaras Jankauskas nori pasakyti tuo futbolu. Mano akimis, pakankamai kruopščiai analizuojamas varžovų žaidimas. Mes nesame ta šalis, kuri gali primesti savo taisykles kiekvienose rungtynėse. Renkiesi taktiką dažniausiai pagal varžovą. Kol kas man visai patiko, kaip buvo pasiruošta dvikovoms su estais, latviais ir lenkais. Ir rezultatas šioks toks yra“, - savo nuomone dalinosi futbolo komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į atrankos ciklą – su optimizmu

Iš nacionalinės ekipos jis išskyrė Fedorą Černychą, kuris auga kaip lyderis, trenerio pasitikėjimą puikiai išnaudojo Edvinas Girdvainis, o Baltijos taurės varžybose įdomiai atrodė Dovydas Norvilas. „Visada turėjome stiprių vartininkų ir padorių gynėjų, kurie gali neprastai griauti, o kai atsiranda tokių, kurie gali sukurti, atlikti perdavimą į priekį, tai džiugina“, - tikino N. Kesminas.

Žvelgdamas į rudenio kovas jis prognozavo gerą pradžią lietuviams: „Po didžiųjų čempionatų potencialiai silpnesnės komandos turi didesnes galimybes solidžiai startuoti. Mūsų rintinės rezultatų pavyzdžiai tai rodo. Tai, kas yra dabar, lyginant su tuo, kas buvo prieš pusmetį, didelis žingsnis į priekį.“

Pirmąsias 2018 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes Lietuvos rinktinė žais rugsėjo 4 dieną su Slovėnija. E. Jankausko auklėtinių taip pat laukia dvikovos su Škotija, Malta, Slovakija ir Anglija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų