REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šiemet atliktas išorinis institucinis vertinimas Šiaulių universitetui (ŠU) buvo itin palankus: švietimo įstaiga įvertinta nacionaliniu lygiu – veiklos akreditacija suteikta šešeriems metams. Vertinimą atlikusi tarptautinė ekspertų komisija kaip didžiausias universiteto stiprybes išskyrė esminius pokyčius strateginio valdymo ir vidinio kokybės užtikrinimo srityse, lankstų universiteto požiūrį į skirtingų studentų poreikių tenkinimą bei poveikį visam regionui.

Šiemet atliktas išorinis institucinis vertinimas Šiaulių universitetui (ŠU) buvo itin palankus: švietimo įstaiga įvertinta nacionaliniu lygiu – veiklos akreditacija suteikta šešeriems metams. Vertinimą atlikusi tarptautinė ekspertų komisija kaip didžiausias universiteto stiprybes išskyrė esminius pokyčius strateginio valdymo ir vidinio kokybės užtikrinimo srityse, lankstų universiteto požiūrį į skirtingų studentų poreikių tenkinimą bei poveikį visam regionui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švietimo įstaigoms itin svarbų vertinimą vykdo Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC), kurio steigėjas – Švietimo ir mokslo ministerija. Šiaulių universiteto institucinio veiklos vertinimo rezultatai paskelbti šių metų birželio 3 d., SKVC direktoriaus įsakymu. Vertinimo komisiją sudarė tarptautinė 6 asmenų ekspertų grupė iš Vokietijos, Austrijos, Estijos, Suomijos ir Lietuvos. Grupei vadovavo profesorius Andreas Knorr iš Viešojo administravimo mokslų universiteto „Speyer“ (Vokietija).

REKLAMA

Nepriklausomi ekspertai vertino keturias universiteto veiklos sritis: strateginį valdymą, studijas ir mokymąsi visą gyvenimą, mokslo ir meno veiklą bei poveikį regiono ir šalies raidai. Visos sritys įvertintos teigiamai.

Pasak SKVC koordinatorės Tautvilės Tunaitienės, ekspertų išvados sudaro prielaidas aukštųjų mokyklų veiklai gerinti. Vienas iš pagrindinių šiemet atlikto institucinio vertinimo tikslų buvo įvertinti, ar Šiaulių universitetas vykdydamas pokyčius atsižvelgė į pirmojo vertinimo metu pateiktas rekomendacijas ir pašalino esminius veiklos trūkumus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis vertinimas universitetui yra svarbus. Jis reiškia, kad per pastaruosius kelerius metus buvo įvykdyti dideli teigiami pokyčiai, kurie leidžia šiandien universitetui jaustis pilnateisiu švietimo sistemos dalyviu. Neneigsiu, laukėme vertinimo išvadų su šiokia tokia baime, tačiau dabar paaiškėjo, kad be reikalo, nes vertinimas parodė, kad visa universiteto veikla, strateginiai planai ir tikslai atitinka europinius standartus ir einame teisinga kryptimi“, – teigė Šiaulių universiteto tarybos pirmininkas Rimvydas Vaštakas.

Pasak daugiau kaip metus vertinimo procesą universitete koordinavusios Strateginio ir kokybės valdymo tarnybos direktorės dr. Renatos Bilbokaitės, vertintojai išskyrė keletą esminių teigiamų pokyčių. Pirmiausia tai iš esmės patobulintas strateginis valdymas, lėmęs tikslingus pertvarkos sprendimus ir kokybės užtikrinimo sistema, įdiegta dar 2012 metais. „Ši sistema apima visus universiteto procesus, bet labiausiai orientuota į studentus ir studijų kokybę. Kasmet apklausiame ne mažiau kaip pusę mūsų studentų, kokia jų nuomonė apie studijas. Atsižvelgdami į apklausos rezultatus, vykdome pokyčius universitete, tobuliname savo veiklą, – sakė R. Bilbokaitė. – Kitas universiteto išskirtinumas kokybės srityje – kasmet rengiamos kokybės dienos, kurių metu vyksta gausybė renginių, skirtų universiteto bendruomenei, taip pat aktyvus bendradarbiavimas su socialiniais partneriais studijų kokybės gerinimo klausimais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių universitetas gavo aukštus įvertinimus studijų ir mokymosi visą gyvenimą srityje. Kaip universiteto privalumus ekspertai išskyrė sudarytas galimybes mokytis visą gyvenimą, gerą absolventų įsidarbinamumą (šiandien jis siekia 80 proc.), jungtines studijų programas su kitomis institucijomis ir aktyvų bendradarbiavimą su socialiniais dalininkais – studentais, dėstytojais, alumnais, verslo atstovais, valdžios įstaigomis.

„Per metus universitetas surengia, dalyvauja apie 500 renginių. Bendradarbiaujame su švietimo, meno ir kultūros įstaigomis, savivaldybėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, įmonėmis. Esame vienintelis universitetas Šiaurės Lietuvoje ir mus visur kviečia. Džiugu, kad šį mūsų darbą su socialiniais partneriais pamatė ir įvertino ekspertai“, – sakė R. Bilbokaitė.

REKLAMA

Visą universiteto vertinimą vainikuojanti išvada – pripažinimas, kad universitetas yra Šiaurės Lietuvos mokslo, švietimo, kultūros ir meno centras. „Šiaulių universiteto įvertinimas nacionaliniu lygmeniu svarbus ne tik universitetui, bet ir visai miesto bendruomenei: jis parengia gerus specialistus, kurie reikalingi visai Lietuvai, o sykiu tai puiki vieta mokytis mūsų vaikams. Svarbu ir tai, kad stiprus universitetas reprezentuoja Šiaulių miestą ir prisideda prie jo pozityvaus įvaizdžio kūrimo“, – sakė Šiaulių universiteto rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis.

REKLAMA

Šiaulių universitetas – vienintelis universitetas Šiaurės Lietuvoje, kuriame studijuoja apie 4 tūkst. studentų. Universitetas siūlo pažangias ir naujas specialybes, kurių nėra kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose – kultūrinę edukaciją ir integruotą gamtos mokslų pedagogiką, taip pat specialiosios pedagogikos, optometrijos, ekonomikos ir darnaus verslo, lietuvių filologijos ir komunikacijos, finansų matematikos, aplinkos objektų dizaino, socialinio darbo ir socialinės reabilitacijos bakalauro studijų programas. Magistrantūros studentai gali rinktis unikalias regionų plėtros ir valdymo, istorijos ir politikos bei gamtinės rekreacijos studijų programas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų